Eksperimentai. Serge'as Nyuiadzi rungtynes su Alytaus „Dainava“ pradėjo ant Vilniaus „Žalgirio“ atsarginių suolo, Armantas Vitkauskas, Linas Pilibaitis, Artūras Žulpa, Kristis Andreou nuo jo taip ir nepakilo, o Deividas Šemberas su Georgu Freidgeimu šįkart net nebuvo registruoti. Lyderiams suteikta poilsio diena alytiškiams nepadėjo užmegzti kovos – „Dainava“ namuose pralaimėjo rekordiniu šio „SMScredit.lt A lygos“ sezono skirtumu 0:8. Iki tol „Žalgiris“ buvo įmušęs aštuonis įvarčius ir Marijampolės „Sūduvai“, bet tąsyk sostinės komanda neišsaugojo savo vartų sausų.

Pirmyn. Tris iš aštuonių „Žalgirio“ įvarčių Alytuje įmušė vidurio gynėjai. Algis Jankauskas kamuolį į tinklą pasiuntė du, o sostinės komandoje oficialiose varžybose debiutavęs Mantas Fridrikas – vieną kartą. Pasak M.Fridriko, treneris Marekas Zubas jam ir A.Jankauskui, žaidusiems vietoj labiausiai įprastos šiemet vidurio gynėjų poros, kurią sudarydavo D.Šemberas ir G.Freidgeimas, šįsyk leido drąsiai prisidėti prie atakų. „Sakiau futbolininkams, kad žaistų taip, kaip norėtų matyti save žaidžiančius iš šalies“, – patikslino M.Zubas.

Krikštas. Evaldas Baniulis tapo jauniausiu futbolininku, įmušusiu įvartį šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“. Septyniolikmetis „Žalgirio“ puolėjas baigė „Dainavos“ triuškinimą paskutinę minutę pasiuntęs kamuolį į vartus galva. Pagrindinėje Vilniaus komandos sudėtyje jaunas futbolininkas pasirodė vos antrą kartą per karjerą.

Ištikimybė. „Ir nesvarbu, pirmi ar paskutiniai“, – paskelbė „Dainavos“ sirgalių grupuotė „Dzūkų tankai“ per pirmąsias jų mėgiamos komandos šiemetes rungtynes Alytuje, į kurias žiūrovai buvo leidžiami nemokamai. „Dainavos“ paaugliai ir toliau lieka paskutiniai – per septynias dvikovas jie nepelnė nė taško, neįmušė nė karto, o praleido jau 37 įvarčius.

630. Tiek minučių čempionato pradžioje nepraleido Gargždų „Banga“. Geležinė uždanga griuvo Klaipėdoje paskutinėmis rungtynių su „Klaipėdos granitu“ sekundėmis. Artūro Kurbangalijevo įvartis įrašė į tunyro lentelę pirmą „Bangos“ pralaimėjimą šį sezoną. Nuo „Žalgirio“ gargždiškiai dabar atsilieka trimis taškais. „Įtampos nejautėme, nes anksčiau ar vėliau turėjome praleisti“, – dešimties su puse valandos sausos serijos pabaigos nedramatizavo Gargždų komandos vartininkas Šarūnas Jurevičius.

Revanšas. 1:0 nugalėjęs „Klaipėdos granitas“ atsirevanšavo „Bangai“ už vos prieš kelias dienas patirtą pralaimėjimą 0:2 LFF taurės turnyro pusfinalyje. Taurės varžybose komandų dar laukia atsakomoji dvikova uostamiestyje.

Išvyti. „Bangos“ situaciją Klaipėdoje sukomplikavo ir raudona kortelė, kurią Davydas Arlauskis gavo likus žaisti maždaug 10 minučių, kai nesusivaldė ir pastūmė teisėją. Anksčiau laiko aikštę per dvikovą Panevėžyje su „Ekranu“ teko palikti ir „Trakų“ gynėjui Linui Klimavičiui, susirinkusiam dvi geltonas korteles.

Taisyklė. Kad ir kas pradėtų, „Ekranas“ ar jo varžovas, rungtynės baigiasi lygiosiomis. Panevėžiečiai nei patys laimėjo, nei kitiems leido jau penkis kartus iš eilės – dvikova su trakiškiais baigėsi 2:2.

Karma. „Ekranas“ antrą kartą iš eilės išleido pergalę iš rankų rungtynėse, kuriose pirmavo 2:0. Dar anksčiau panevėžiečiai neišsaugojo minimalios persvaros žaisdami su „Klaipėdos granitu“, o Pakruojo „Kruojai“ leido įmušti pergalingą įvartį per teisėjo pridėtą laiką. „Gal mes užburti?“, – gūžčiojo pečiais „Ekrano“ vartininkas Lukas Žukauskas. Treneris Valdas Dambrauskas ieškojo logika pagrįstų nesėkmių priežasčių: „Mūsų jaunai komandai dar reikia mokytis žaisti tas rungtynių pabaigas“.

Aritmetika. 15, 60, 15. Taip po lygiųjų Panevėžyje dėliojo minutes oficiali „Trakų“ interneto svetainė. Per pirmąjį ketvirtį valandos trakiškiai bajoriškais mostais švaistė vieną progą po kitos, per paskutinįjį likvidavo dviejų įvarčių varžovų pranašumą. Visą kitą laiką tarp šių atkarpų Edgaro Jankausko treniruojamai komandai teko šokti pagal „Ekrano“ muziką.

Stresas. Šalies vicečempionas Klaipėdos „Atlantas“ iškovojo nelengvą pergalę prieš „Šiaulius“. Po vienintelio Jurijaus Kirilovo įvarčio klaipėdiečiai turėjo ne vieną galimybę padidinti persvarą, bet progomis nepasinaudojo, o dvikovos pabaigoje galėjo ir išleisti sėkmę iš rankų. „Kai iššvaistoma tiek progų, treneriui rungtynių pabaigoje reikia validolio“, – po 1:0 laimėtos dvikovos prisipažino klaipėdiečių strategas Konstantinas Sarsanija.

Nesvetingumas.Šiauliai“ šį sezoną dar nė viename varžovų stadione laimės nerado. Išvykose komanda pralaimėjo visas ketverias rungtynes. Palyginimui – namuose šiauliečiai dukart nugalėjo ir sykį sužaidė lygiosiomis, o trijų taškų iš Saulės miesto kol kas neišsivežė niekas.

Sąstingis. „Kruoja“ ir „Sūduva“ nelaimėjo ketvirtose rungtynėse iš eilės. Komandų tarpusavio dvikova Panevėžyje baigėsi 1:1. Iki tol ir vieni, ir kiti per tris turus buvo surinkę vos po tašką. Pakruojo komanda iš lyderių trejeto, kuriame buvo prieš kelias savaites, smuktelėjo į šeštą poziciją, o „Sūduva“ ir toliau užima šiurpiai nemalonią šiai komandai priešpaskutinę, devintą, vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)