Beveik valandą trukusioje treniruotėje „Žalgirio“ žaidėjai bei treneriai ne tik rodė vaikams pratimus, bet ir kartus su vaikais žaidė futbolą, smūgiavo į vartus, lavino greitį ir koordinaciją. Treniruotė pasibaigė masine virvės traukimo rungtimi. Joje pergalę iškovojo vaikų komanda, kuriai talkino ir „Žalgirio“ treneriai, įveikusi tokios baigties nesitikėjusius futbolininkus. Pasibaigus treniruotei vaikai pasveikino žalgiriečius su šį sezoną iškovotais titulais bei įteikė savo rankomis sukurtas dovanas. Savo ruožtu, „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas ir saugas Mantas Kuklys visiems susirinkusiems išdalino saldžiųjų dovanų rinkinius.

„Aš su „Žalgiriu“ tokiame renginyje dalyvauju antrus metus iš eilės. Turiu pasakyti, kad tokios treniruotės parodo tikrą komandos veidą. Malonu matyti, kaip žalgiriečiai bendrauja su šiais vaikais, kaip betarpiškai įsitraukia į žaidimus. Tai yra svarbiausios žmogiškosios savybės – jautrumas, atjauta, nuoširdumas. Gerai, kai futbolininkai neapsiriboja vien tik kamuolio spardymu, o tokiuose renginiuose įrodo, kad „Žalgiris“ yra daugiau nei futbolas“, – po ypatingos treniruotės pareiškė V. Dambrauskas.

Pagrindinė šio tradicinio projekto organizatorė, Vilniaus lopšelio-darželio „Rūta“ auklėtoja Kristina Surdokaitė taip pat džiaugėsi nuoširdžiu vaikų ir futbolininkų bendravimu.

„Žalgiriečiai yra superiniai. Jie mus kviečia ne tik į treniruotes, bet ir į kitokius savo renginius, mūsų vaikai sveikino „Žalgirį“ tapus Lietuvos čempionu. Taip pat žalgiriečiai visada geranoriškai priima ir mūsų kvietimus, dalyvauja mūsų renginiuose. Dar svarbiau, kad visi „Žalgirio“ vyrai ne tik aktyviai dalyvauja žaidimuose, bet ir šiltai bendrauja, apkabina, palaiko ir skatina vaikus. Tai jiems tikrai labai daug reiškia“, – atkreipė dėmesį K. Surdokaitė.

Jos teigimu, pirmoji ypatingų vaikų pažintis su „Žalgiriu“ nutiko prieš ketverius metus. „Tuo metu mes dalyvavome „Futboliuko“ projekte, pakvietėme prisijungti „Žalgirį“ ir nuo to laiko esame gerais draugais. Pastaruosius kelis metus kartu su žalgiriečiais rengiame bendrą treniruotę ir tokiu būdu simboliškai pažymime kalėdinio laikotarpio pradžią. Pirmais metais treniruotėje su žalgiriečiais šėlo specialių poreikių turintys vaikais iš trijų sostinės darželių – „Atgajos“, „Rūtos“ ir „Vilties“. O šį kartą renginyje dalyvavo septynių ugdymo įstaigų vaikai. Kvietėme ne tik darželių auklėtinius, bet ir pirmų-antrų klasių mokinius. Vaikams tai yra didžiulis įvykis. Jie yra šiek tiek atskirti nuo visuomenės, tad kiekvienas išėjimas už ugdymo įstaigos sienų ir dalyvavimas sporto arba kultūriniuose renginiuose palieka neišdildomą įspūdį. Jie tiesiog mokosi gyventi tokį pat gyvenimą kaip ir visi kiti, tik šiek tiek kitaip“, – aiškino K. Surdokaitė.

Specialių poreikių turintys vaikai aktyviai dalyvauja Lietuvos futbolo federacijos vykdomame „Futboliuko“ projekte, tad daugeliui futbolo kamuolys yra gerai pažįstamas ir artimas. „Savo lopšelyje-darželyje mes turime ir futbolo trenerį, vaikams patinka futbolas, patinka treniruotės. Futbolo elementus naudojame ir kūno kultūros pamokėlėse. Keletas specialių poreikių turinčių vaikų net ir treniruojasi su kitais vaikais „Žalgirietyje“ bei Armino Narbekovo futbolo akademijoje“, – teigė K. Surdokaitė.

Artimiausias žalgiriečių ir ypatingų vaikų susitikimas numatytas kitų metų pavasarį, lopšelyje-darželyje „Rūta“. Ten pagal LFF projektą „Užauginkime Ronaldo Lietuvai“ įrengta dirbtinė futbolo aikštelė, o „Žalgirio“ futbolininkai sudalyvaus šios aikštelės atidaryme.