A lygoje šį sezoną rungtyniaus čempionas Vilniaus „Žalgiris“, Pakruojo „Kruoja“, „Trakai“, Klaipėdos „Atlantas“, Marijampolės „Sūduva“, „Klaipėdos granitas“, „Šiauliai“ ir trys naujokai: Utenos „Utenis“, Kauno „Spyris“ ir Kauno „Stumbras“. Pernai A lygoje taip pat dalyvavo dešimt konkurentų.

Šalies futbolo čempionatas startuos vasario 28 – kovo 1 dienomis, finišuos lapkričio 28-ą. Tikslus sezono tvarkaraštis bus paskelbtas savaitės pabaigoje.

Praėjusių metų autsaideriai Alytaus „Dainava“ ir Gargždų „Banga“ A lygos licencijos negavo ir kraustosi į I lygą. Be to, klubai nesusitvarkė dokumentų, todėl į antrą divizioną pateko tik išimties tvarka. Abiems ekipoms skirta 3 taškų bauda ir draudimas registruoti naujus žaidėjus. Tokių pačių sankcijų susilaukė ir I lygos naujokė Alytaus „Auska“.

I lygoje žais atitinkamas licencijas gavę klubai: Jonavos „Lietava“, Kėdainių „Nevėžis“, „Šilutė“, Kazlų Rūdos „Šilas“, Vilniaus MRU ir „Žalgirietis“, Tauragės „Tauras“, Radviliškio „Lokomotyvas“, „Palanga“, Kretingos „Minija“, F.B.K „Kaunas“, Kelmės „Kražantė“ ir Telšių „Džiugas“.

Prie jų prisijungs dvi A lygos dublerių komandos: „Kruojos“ ir „Trakų“. Išformavus dublerių pirmenybes, likusios A lygos klubų rezervinės ekipos žais II lygoje.

Be to, I lygos dalyvių skaičius gali išaugti net iki 20 ekipų. LFF vykdomasis komitetas leido dviems Panevėžio klubams – daugkartiniam šalies čempionui „Ekranui“ ir naujai kuriamam „Panevėžiui“ – iki vasario 23 d. pateikti dokumentus, įrodančius, kad ekipos gali dalyvauti I lygoje. Jei klubai pasinaudos pratęstu terminu, antro diviziono varžybas jie taip pat pradės gavę taškų nuobaudas.

Daugiau nei 400 tūkst. eurų skolų turintis „Ekranas“ išimties tvarka prašėsi ir į A lygą, bet nepateikė jokių raštiškų garantijų dėl klubo biudžeto ir kitų kriterijų, nors LFF vykdomojo posėdžio išvakarėse trimitavo apie rastus investuotojus iš Argentinos.

Savo ruožtu, buvusio ilgamečio „Ekrano“ trenerio Virginijaus Liubšio nuo nulio buriamas „Panevėžys“ iškart taikėsi į I lygą, tačiau kol kas net nėra užbaigęs klubo steigimo procedūrų.

„Lauksime abiejų klubų apsisprendimų. Manau, įdėję pastangų, abu jie tikrai gali įgyvendinti I lygos kriterijus. Federacija deda maksimalias pastangas, kad futbolas šiame krašte liktų ir vystytųsi. Mes tikrai ištiesime pagalbos ranką, kad abi komandos dalyvautų varžybose“, – teigė posėdžio rezultatus žiniasklaidai pristatęs LFF vykdomojo komiteto narys ir „Atlanto“ klubo prezidentas Romualdas Jonaitis.

I lygos varžybų startas numatytas balandžio pradžioje. Pernai antros pakopos Lietuvos pirmenybėse žaidė 13 komandų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)