Pirmasis trečiadienį 7-ą mačo minutę pasižymėjo „Atlanto“ gynėjas Edgaras Žarskis, bet į jo taiklų smūgį jau po keturių minučių atsakė „Ekrano“ brazilas Elivelto.

17-ą minutę klaipėdiečius dar kartą į priekį išvedė Tadas Eliošius. Antrame kėlinyje rezultatą išlygino ir paskutinį rungtynių įvartį pelnė Tomas Dapkus, pasižymėjęs 66 minutę.

Kitoje trečiadienio dvikovoje Marijampolės „Sūduva“ savo aikštėje 5:0 (2:0) pranoko Alytaus „Dainavą“, kuri per pirmus aštuonis A lygos turus dar nepelnė nė vieno įvarčio, o praleido net 42.

Pirmame kėlinyje net du kartus itin nepasisekė 18-mečiui svečių saugui Nedui Čeplinskui, kuris netyčia nukreipė kamuolį į savo vartus.

Rungtynių eiga: „Atlantas“ – „Ekranas“

Abi komandos rungtynes pradėjo be žvalgybos ir jau 7-ąją minutę aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį. Dovydui Virkšui pakėlus kampinį, kamuolys nukrito Edgarui Žarskiui, kuriam beliko iš kelių metrų pataikyti į vartus – 1:0.

Po poros minučių, kamuolys atsidūrė „Atlanto“ vartų tinkle. Standartinės situacijos metu Elivelto galva smūgiuoti nepavyko, tačiau legionierius pamušė jį į vartininko aikštelę. Oro dvikovą laimėję panevėžiečiai sugebėjo įstumti kamuolį į vartus, bet teisėjas užfiksavo nuošalę.

Atsakomosios atakos metu aktyviai žaidęs Ovidijus Verbickas puikiai įsiveržė į baudos aikštelę dešinėje pusėje ir atliko aštrų perdavimą Evaldui Razuliui. Puolėjo smūgį blokavo po kojomis kritęs gynėjas. Persvara „Atlantas“ džiaugėsi neilgai. 11-ąją minutę Elivelto pradėjo gražią ataką, tiksliu perdavimu suradęs Luką Kochanauską kairiajame flange. Įkirtęs į baudos aikštelę, brazilas gavo kamuolį atgal ir tiksliu smūgiu išlygino rezultatą – 1:1.

Pavėjui pirmajame kėlinyje žaidę klaipėdiečiai nevengė smūgiuoti iš toli. Lukui Žukauskui teko pademonstruoti savo reakciją ir į kampinį nukreipti labai stiprų Gerardo Žukausko smūgį 15-ąją minutę. Praėjus dar porai minučių „Ekrano“ vartininkas buvo bejėgis ir turėjo išimti kamuolį iš tinklo po tikslaus Tado Eliošiaus smūgio. D. Virkšas įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą komandos draugui – 2:1.

Kėlinio viduryje komandų atakų bangos nuslūgo. Iki pat pertraukos „Atlantas“ ir toliau bandė savo laimę tolimais šūviais, „Ekranas“ stengėsi rengti greitas atakas. Pavojingų momentų žiūrovai neišvydo.

Už išlyginamąjį įvartį 66-ąją minutę svečiai turėtų dėkoti uostamiesčio komandos vartininkui. Elivelto gražiai kulnu numetė kamuolį po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Tomui Dapkui. Atrodė, kad saugo smūgis didelio pavojaus nesukels, tačiau Mindaugas Malinauskas neįtikėtinai suklydo, praleisdamas kamuolį į vartus – 2:2.

Išlyginęs rezultatą „Ekranas“ pasinaudojo tuo, kad varžovai sutriko, ir surengė dar du pavojingus išpuolius. Po rikošeto atšokus kamuoliui, į vartus labai pavojingai smūgiavo L. Kochanauskas. Kitos atakos metu puikiu slalomu pro kelis varžovus į baudos aikštelę įsiveržė Elivelto, bet Tomui Salamanavičiui skirtą perdavimą paskutiniu momentu spėjo atmušti klaipėdiečių gynėjas.

76-ąją minutę Uchenna Umeh pavojingoje vietoje prieš vartus pažeidė taisykles. Prie kamuolio stojęs D. Virkšas į vartų plotą pataikė, bet smūgis nebuvo labai stiprus ir L. Žukauskas kamuolį sugavo.

Rungtynių pabaigoje žiūrovai išvyko tikrą dramą. 86-ąją minutę po pražangos baudos aikštelės prieigose Edgaras Baranauskas labai stipriai smūgiavo tiesiai į „Atlanto“ vartininko prižiūrimą kampą. M. Malinauskas kumščiai atmušė kamuolį atgal panevėžiečiui. Saugas fantastišku smūgiu, neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės, šovė tiesiai į viršutinį vartų kampą ir griebėsi už galvos, kadangi puikiai sužaidęs varžovų vartininkas sugebėjo smūgį nukreipti į kampinį.

Po kampinio „Ekrano“ komanda dar kartą griebėsi už galvų, kai aukščiau už visus iššokęs Elivelto pabandė techniškai nukreipti kamuolį į tolimą vartų kampą. Gražus smūgis tikslo nepasiekė.

89-ąją minutę Martynas Dūda prasižengė prieš T. Eliošių baudos aikštelės prieigose, neleisdamas varžovui laisvam išbėgti prieš vartus, ir užsidirbo geltoną kortelę. Gediminas Kruša baudos smūgiu iš pavojingos pozicijos pataikė į gyvatvorę.

Rungtynės:

Klaipėdos „Atlantas“ 2 – 2 Panevėžio „Ekranas“

7' [1 – 0] Edgaras Žarskis
11' [1 – 1] Elivelto
17' [2 – 1] Tadas Eliošius
66' [2 – 2] Tomas Dapkus

Marijampolės „Sūduva“ 5 – 0 Alytaus „Dainava“

13' [1 – 0] Nedas Čeplinskas (į savo vartus)
41' [2 – 0] Nedas Čeplinskas (į savo vartus)
54' [3 – 0] Marko Andelkovič
59' [4 – 0] Tomas Radzinevičius (11 m)
78' [5 – 0] Audrius Brokas

A lygos turnyro lentelė:

1. Vilniaus MFD „Žalgiris“ 8 5 3 0 27:4 18
2. Gargždų „Banga“ 8 5 2 1 11:2 17
3. Klaipėdos „Atlantas“ 8 3 4 1 12:8 13
4. Trakų „Trakai“ 7 3 3 1 8:5 12
5. „Klaipėdos granitas“ 8 2 4 2 12:9 10
6. Pakruojo „Kruoja“ 7 2 3 2 10:8 9
7. Panevėžio „Ekranas“ 8 1 6 1 11:9 9
8. Marijampolės „Sūduva“ 8 2 2 4 11:14 8
9. Šiaulių „Šiauliai“ 8 2 1 4 10:11 7
10. Alytaus „Dainava“ 8 0 0 8 0:42 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)