Svečiai nuo pirmųjų minučių užgulė varžovų vartus ir jau 3-ąją minutę privertė padirbėti „Šiaulių“ vartininką Povilą Valinčių, kuriam teko už galinės linijos nukreipti labai stiprų Donovano Slijngardo smūgį iš baudos aikštelės krašto. Kitos atakos metu šiauliečių vartų sargas darsyk gelbėjo komandą, šuoliu sugaudamas kamuolį po Lino Pilibaičio smūgio galva.

Atlaikę pirmąją „Žalgirio“ atakų bangą, iki tol retai prie varžovų vartų priartėdavę aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį 11-ą minutę. Dovydas Medžiaušis atidavė kamuolį Aleksejui Godinui, kuris puikiu slalomu pro kelis vilniečius įsiveržį į baudos aikštelę ir taikliai mušė į apatinį vartų kampą.

To nesitikėjusių žalgiriečių žaidimas atgijo tik kėlinio viduryje, kai kamuolys atsidūrė „Šiaulių“ vartuose. Manto Kuklio smūgiuotą kamuolį prieš save atmušus vartininkui, pirmasis prie jo suskubo ir tiksliai mušė D.Šernas, tačiau teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę, fiksuodamas nuošalę.

Po šio momento „Žalgiris“ vėl įsikūrė prie aikštės šeimininkų vartų. Pavojingai į vartus mušė L.Pilibaitis, Semiras Kerla, D.Slijngardas, D.Šernas. Šiek tiek tikslumo pritrūko Egidijui Vaitkūnui, kurio šiek tiek netikslų tolimą šūvį P.Valinčius palydėjo šuoliu.

Kėliniui baigiantis, kontratakų laukę „Šiauliai“ buvo labai arti antrojo įvarčio. Į Šiaulius iš Pakruojo persikraustęs Tomas Birškys gražiai suklaidino Deividą Šemberą ir aštriai perdavė kamuolį link vartų, kur jo krisdamas nepasiekė Edvardas Tamulevičius.

Pertraukos metu svečiai atliko du keitimus, aikštėje pasirodė Georgas Freidgeimas ir Vytautas Lukša, tuo tarpu šiauliečiams teko pakeisti traumą patyrusį Tomą Rapalavičių.

Netekę pagrindinio vidurio gynėjo aikštės šeimininkai subyrėjo jau antro kėlinio pradžioje. 47-ą minutę nepavykus išmušti kamuolio po V.Lukšos perdavimo iš krašto, leista smūgiuoti be priežiūros paliktam Mantui Kukliui. P.Valinčius vėl gelbėjo komandą atremdamas smūgį, bet buvo bejėgis prieš pakartotinį D.Šerno smūgį.

Dar po keturių minučių, pakėlus kampinį, aikštėje pasirodęs Deividas Šešplaukis nepataikė į kamuolį, kurį link vartų galva numetė Semiras Kerla, ir suteikė galimybę D.Šemberui. Veterano smūgis į vartų kampą buvo tikslus.

„Žalgiris“ nemažino spaudimo. Nors gerų progų neišnaudojo V.Lukša ir D.Šernas, pastarasis į savo sąskaitą įsirašę dublį 67-ą minutę, kai iššoko prieš vartus po tikslaus D.Šembero perdavimo.

Netrukus puolėjas savo statistiką pagerino ir rezultatyviu perdavimu, kai sulaukęs kamuolio po peravimo iš krašto, jį sustabdė ir paliko į baudos aikštelę atskubėjusiam Jurijui Kendyšui. Baltarusio smūgis į viršutinį vartų kampą buvo neatremiamas.

Susikrovę solidžią persvarą svečiai kiek sumažino spaudimą, tačiau ir toliau ne tik pavojingus, bet ir sirgalių akį džiuginusius momentus. Dar vieną puikų įvartį galėjo pelnyti Andro Švrljuga. Kroatas po kampinio į vartus mušė efektingu smūgiu, neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės, bet pataikė į P.Valinčių.

Vėliau „Šiaulių“ gretose debiutavusiam Sigitui Olberkiui teko galva nuo vartų linijos atmušti kamuolį, kurį į vartus gražiu smūgiu nukreipti pabandė Eliandro, įsiveržęs į baudos aikštelę ir išvengęs jį pasitikusio vartininko.

Šiaulių „Šiauliai“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:4 (1:0)

„Šiauliai“: P. Valinčius, E. Pilypas, T. Rapalavičius (46 min. D. Šešplaukis), S. Jurgilas, A. Mika, T. Birškys (68 min. S. Olberkis), R. Gedminas, A. Godinas (56 min. J. Petravičius), D. Medžiaušis, M. Vorobjovas, E. Tamulevičius.

„Žalgiris“: S. Klevinskas, D. Slijngardas, A. Švrljuga, E. Vaitkūnas (46 min. G. Freidgeimas), S. Kerla, J. Kendyšas, D. Šemberas, M. Kuklys, L. Pilibaitis (73 min. Eliandro), D. Romanovskis (46 min. V. Lukša), D. Šernas.

Įvarčiai: A.Godinas (11); D.Šernas (47, 67), D.Šemberas (51), J.Kendyšas (70).

Geltonos kortelės: A.Godinas (30).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris" 30 25 1 4 86:22 76

2. Trakų „Trakai“ 30 23 2 5 76:27 71

3. Klaipėdos „Atlantas" 30 17 6 7 53:30 57

4. Marijampolės „Sūduva" 30 17 4 9 53:27 55

5. Kauno „Spyris" 30 12 5 13 38:55 41

6. Kauno „Stumbras" 30 9 8 13 43:62 35

7. Utenos „Utenis" 30 7 8 15 28:41 29

8. „Klaipėdos granitas" 30 5 9 16 32:64 24

9. Pakruojo „Kruoja" 30 4 8 18 23:55 20

10. Šiaulių „Šiauliai" 30 3 5 22 28:78 14

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: T. Radzinevičius („Sūduva“) – 21, A. Paniukovas („Atlantas“) ir D. Aršakianas („Trakai“) – po 20, A. Rimkevičius („Stumbras“) – 19 įvarčių.