Žudikas. Andrija Kaludžerovičius siautėja. „Lietavai“ jis mušė triskart. Tai buvo antras serbo „hat-trickas“ iš eilės. „Atiduočiau visus tuos šešis įvarčius už vieną, įmuštą Astanoje“, – nesėkmės Europoje po įvarčių fejerverko vis dar nebuvo linkęs pamiršti puolėjas.

Snaiperiai. A. Kaludžerovičius šiame čempionate kamuolį į tinklą siuntė septynis kartus. Iki lygos rezultatyviausiųjų rikiuotės viršūnės jam trūksta nedaug – dabar ten įsitvirtinę tris įvarčius Utenos „Uteniui“ įmušęs Davidas Aršakianas iš „Trakų“ ir dublį Kauno „Stumbrui“ atseikėjęs Tomas Radzinevičius iš Marijampolės „Sūduvos“ – abu yra įmušę po devynis sykius. Aštuntuoju savo įvarčiu pasižymėjo Maksimas Maksimovas iš Klaipėdos „Atlanto“.

Liūtis. Iš įvarčių debesies rezultatyvūs smūgiai šįkart pasipylė gausiai – per ketverias turo rungtynes kamuolys vartuose atsidūrė 19 kartų. Tiek iki šiol šį sezoną buvo įmušta tik sykį – 16-ajame ture.

Rikiuotė. „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu čempionato lyderiu. Vilniečiai turi dviem taškais daugiau ir yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau už „Trakus“ bei „Atlantą“. Lyderių trejeto stengiasi nepaleisti ir „Sūduva“, nuo trakiškių bei klaipėdiečių atsiliekanti penkiais taškais ir turėsianti progą išspausti taškų atidėtose rungtynėse su „Žalgiriu“.

16. Tiek minučių prireikė „Trakams“, kad dviejų įvarčių deficitą paverstų persvara. Pralaimėję „Uteniui“ pirmąjį kėlinį 1:3, antrojo viduryje riteriai greitai atskaičiavo varžovams tris įvarčius ir laimėjo 4:3.

Balansas. Viena žaidimo sritis pagerinta, kita ima braškėti. Tai, kad harmoningo žaidimo balanso vis dar nepavyksta rasti, teko pripažinti „Utenio“ treneriui Olegui Boičyšinui. Anksčiau pavyzdine gynyba garsėjusi, bet įvarčius sunkiai gimdžiusi Aukštaitijos komanda dabar kuria progas ir muša, bet jos pačios aikštės pusėje švilpauja vėjai.

Įvertinimas. „Negaliu nieko gero pasakyti apie jų komandą. Lygiai taip pat – apie savąją“, – pabrėžęs, kad „Kauno Žalgiris“ sukūrė tik vieną progą, bet sugebėjo sužaisti 1:1, kritikos savo auklėtiniams tuo pačiu pažėrė „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.

Išlikimas. Kova dėl priešpaskutinės vietos bei teisės išlikti lygoje kitą sezoną – vis aršesnė. Klaipėdoje nepralaimėjęs „Kauno Žalgiris“ taškais susilygino su „Uteniu“.

Verdiktas. „Norime būti „Sūduvos“ vietoje“, – prieš rungtynes su marijampoliečiais deklaravo „Stumbro“ treneris Mariano Barreto, netiesiogiai nurodydamas, kad komandos tikslas – pirmasis ketvertas. Po pralaimėjimo „Sūduvai“ 2:3 abu kauniečių įvarčius įmušęs Robertas Vėževičius situaciją įvertino kitaip: „Dabar reikia žiūrėti, kad penktosios kas nors iš mūsų neatimtų“. 16 taškų nuo „Sūduvos“ atsiliekantis „Stumbras“ prieš šeštoje pozicijoje esančią „Lietavą“ pirmauja vos vienu.

Debiutai. Italas Andrea Muto ir brazilas Christianas Alexas „Stumbre“, ukrainietis Dmytro Babenka „Lietavoje“, Alma Wakili iš Nigerijos ir šešiolikmetis Matas Gudaitis „Trakuose“ – vasarą besikeičiančių komandų treneriai ir šįsyk bandė naujokus.