Abiems komandoms atiteko po tašką, o turnyro lentelėje pokyčių neįvyko. Trakiškiai su 47 taškais žengia antri, o pakruojiškiai, kurių sąskaitoje 46 taškai - treti.

Iki šios akistatos abu klubai pasidalijo po pergalę - „Kruoja“ laimėjo 4:1, „Trakai“ - 1:0.

Kitame dienos susitikime „Atlanto“ futbolininkai Klaipėdos centriniame stadione net 4:0 sutriuškino Panevėžio „Ekrano“ klubą.

Po įvartį nugalėtojams pelnė Andrius Bartkus, Evaldas Razulis, Ovidijus Verbickas ir Marius Papšys.

„Trakų“ ir „Kruojos“ akistata baigėsi be įvarčių

Jau 2-ą minutę puikią progą išvesti savo komandą į priekį turėjo Dzmitrijus Koubas. Po perdavimo iš kairiojo krašto baltarusis aplenkė savo varžovus ir pavojingai smūgiavo visai šalia vartų. Netrukus kitoje aikštės pusėje stipriai, bet netiksliai smūgį atliko „Kruojos“ saugas Darius Jankauskas.

Teritorinė persvara gana akivaizdžiai priklausė „Trakų“ futbolininkams, savo aikštės pusėje kurį laiką buvo susispietę visi svečių ekipos žaidėjai. 11-ą minutę kontratakos metu Ričardas Beniušis smūgiavo iš arti, tačiau puolėjo bandymas buvo nevykęs ir Paulius Grybauskas sugavo kamuolį be didesnio vargo.

22-ą minutę Robertas Vėževičius pasinaudojo ne visai užtikrintu šeimininkų vartininko ir gynėjo žaidimu, bet sulaukęs palankios progos smūgiavo vienu lietimu šalia vartų.

Kėlinio viduryje „Trakai“ suaktyvėjo, dešiniajame krašte varžovus vertė iš peties plušėti greitasis Ronaldas Solominas. Būtent šio saugo smūgis galva privertė Martyną Matuzą pademonstruoti savo meistriškumą. Netrukus „Kruojos“ vartininkas buvo priverstas dar kartą įsitraukti į žaidimą atmušdamas pavojingą varžovo smūgį.

Po pertraukos abi komandos kurį laiką nesukūrė pavojingų epizodų, gynėjai ir saugai savo darbą atliko patikimai. Visgi svečiai blykstelėjo 62-ą minutę – Ričardas Beniušis puikiai praleido kamuolį Aivarui Bagočiui, kuris įsiveržė į baudos aikštelę bei smūgiavo į vartų plotą, tačiau patikimai sužaidęs P. Grybauskas išsaugojo lygų rezultatą.

Netrukus vėl blykstelėjo žaibas, ir šį kartą jis buvo įsikūnijęs į Vytautą Lukšą. Įspūdingai senosios sostinės riterio smūgiuotas kamuolys sudrebino vartų konstrukciją, po šio epizodo „Trakų“ futbolininkai buvo tarsi įgavę antrą kvėpavimą, bet per tą atkarpą daugiau pavojingų progų nesukūrė.

80-ą minutę vėl savo komandą išgelbėjo P. Grybauskas, nukreipęs į kampinį Nerijaus Mačiulio smūgiuotą kamuolį. Tiek „Kruojos“ saugo smūgis vienu lietimu, tiek šeimininkų vartininko žaidimas tame epizode buvo verti aukščiausių balų.

Paskutinis gaisras prie svečių vartų kilo 85-ą minutę, kai Tadas Labukas įsiveržė į baudos aikštelę ir suklaidino vartininką. Puolėjas kiek perlaikė kamuolį šalia vartų, o nuo jo perdavimo „Kruojos“ gynėjai apsigynė.

„Atlantas“ mažina atsilikimą turnyro lentelėje

Kovingame, bet progomis nedžiuginusiame pirmajame kėlinyje pirmieji kamuolį į tinklą pasiuntė panevėžiečiai, tačiau rungtynių arbitras užfiksavo akivaizdžią Uchennos Umeh nuošalę ir įvarčio neįskaitė. Po poros minučių svečiai „Atlantui“ padovanojo pavojingą momentą po to, kai Lukas Žukauskas sugavo jam atgal perduotą kamuolį. Skyrus baudos smūgį, Marius Pašys stipriu šūviu nesėkmingai pabandė pramušti visai šalia vartų išrikiuotą gyvatvorę.

Kėlinio viduryje uostamiesčio komanda vieną po kito prie svečių vartų kėlė net tris kampinius ir paskutiniu bandymu išsiveržė į priekį. Po M. Papšio perdavimo nuo kampinio gairelės gražiu smūgiu galva įvartį įmušė Andrius Bartkus.

Vieną geriausių galimybių išlyginti rezultatą „Ekranas“ sukūrė 36-ą minutę. Po pražangos Paulius Daukša baudos smūgiu kamuolį pasiuntė visiškai šalia virpsto, o po minutės, pakėlus kampinį, galėjo pasižymėti be priežiūros paliktas Elivelto, bet brazilui galva pataikyti į vartus nepavyko.

Iškart po pertraukos „Ekraną“ išgelbėjo puikią reakciją pademonstravęs L. Žukauskas. Po dar vieno kampinio galva stipriai smūgiavo oro dvikovą laimėjęs Antons Jemelins. Panevėžiečių vartininkas sutvėrė dar vieną nedidelį stebuklą, neįtikėtinai išgelbėdamas komandą 55-ą minutę. Po pražangos šuoliu reagavęs į labai pavojingą ir skersinį sudrebinusį M. Papšio baudos smūgį, vartininkas sugebėjo atsikelti ir ištraukti į vartų tinklą antruoju bandymu Gerardo Žukausko galva pasiųstą kamuolį. Visa „Atlanto“ komanda ėmė reikalauti įvarčio, teigdami, kad kamuolys kirto vartų liniją, bet arbitro neįtikino.

Sužaidus 20 minučių antrajame kėlinyje aštrią greitą ataką surengė „Ekranas“, bet pavojingoje pozicijoje perdavimo iš gilumos sulaukęs Edvardas Tamulevičius smūgiu pažeme į vartus nepataikė.

Intriga rungtynėse baigėsi „Atlantui“ vieną po kito įmušus du įvarčius. Iš pradžių Paulius Daukša nugriovė į baudos aikštelę įsiveržusį Evaldą Razulį. Skirto 11 m. baudinio puolėjas nerealizavo, tačiau antruoju bandymu 71-ą minutę į tinklą pasiuntė vartininko prieš save atremtą kamuolį. Po minutės sutrikusius panevėžiečius preciziškai tiksliu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų į vartų kampą nubaudė Ovidijus Verbickas.

Įgiję solidžią persvarą, uostamiesčio futbolininkai atsitraukė link savo vartų, leisdami svečiams kurti atakas. 86-ą minutę pirmą kartą komandą teko gelbėti Mindaugui Malinauskui. Vartininkas šuoliu sugavo tolimą Tomo Dapkaus šūvį.

Galutinį tašką rungtynėse puikiu baudos smūgiu į viršutinį vartų kampą jau per arbitro pridėtą laiką padėjo M. Papšys.

Net ir ketvirtasis įvartis neatvėsino iki finalinio teisėjo švilpuko kovojusio „Ekrano“. Per likusias dvi minutes T. Dapkus smūgiu galva sudrebino skersinį, o Aleksandro Šušnjaro galva į vartus pasiųstą kamuolį nuo vartų linijos atmušė gynėjas.

Rezultatai:

Trakų „Trakai“ 0 - 0 Pakruojo „Kruoja“

Klaipėdos „Atlantas“ 4 - 0 Panevėžio „Ekranas“
22' [1 - 0] Andrius Bartkus
71' [2 - 0] Evaldas Razulis
71' Evaldas Razulis („Atlantas“) nerealizavo 11 metrų baudinio
72' [3 - 0] Ovidijus Verbickas
90+1' [4 - 0] Marius Papšys

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris26+5461
2.Trakai26+2347
3.Kruoja26+2346
4.Sūduva26+1741
5.Atlantas26+2640
6.Ekranas26+135
7.Banga25-529
8.Granitas26-1229
9.Šiauliai25-1323
10.Dainava26-1145

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)