„Kalbant apie rusų ir mūsų, baltarusių futbolininkus, tai nenorėčiau kalbėti šiurkščiai, bet jie nusipelno, patys žinote ko...“, – dviprasmiškai portalui Sports.ru pareiškė A. Lukašenka.

Anot A. Lukašenkos, kad nebūtų gėda, pasaulio čempionate jis palaikys kaimynus rusus.

„Mūsų pasaulio čempionate nebus. Tai 100 procentų. Aš esu jūsų – rusų aistruolis, todėl labai norėtųsi, kad nebūtų gėda, kad komanda nors grupės etapą įveiktų... Tačiau kol kas ypatingai džiaugtis nėra kuo. Futbolininkais per metus, dvejus ar penkerius netampama ir superkomandos per tą laiką sukurti neįmanoma“, – tvirtino A. Lukašenka, pažymėjęs, kad Rusija pasaulio čempionatui skiria itin daug lėšų.

Anot baltarusio, jis labai gerai išmano futbolą ir seka visas aktualijas.

„Ledo ritulį aš žaidžiu tik dėl nelaimingo atsitikimo. Bendrai paėmus, aš pagal sportinę specializaciją esu futbolininkas. Tik dėl kelio traumos man teko žaisti ledo ritulį. Nors ir ten nesaldu: keliai privalo būti sveiki... Būtent todėl aš labai gerai išmanau futbola ir seku svarbiausius pasaulio įvykius.Ypač domiuosi pasirengimu pasaulio čempionatui. Ką jūs ten Sankt Peterburge jau areštavote? Buvusį vicegubernatorių, atsakingą už „Zenit-Arena“ statybą?“, – tarp eilučių rusams įgėlė A. Lukašenka.

Primename, kad trečiadienį rusų pareigūnai sulaikė buvusį Sankt Peterburgo gubernatoriaus pavaduotoją Maratą Oganesjaną, įtariamą 50 mln. rublių (per 708 tūkst. eurų) pervedimu kompanijai, kuriuos vėliau pavogė priedangos įmonės.

Rusijos futbolo rinktinė į 2018-ųjų pasaulio čempionatą pateko kaip šeimininkė, o baltarusiams atrankos varžybose sekasi nekaip. Per 4 rungtynes jie surinko tik 2 taškus ir atrankos varžybų A grupėje yra tik penkti – į priekį praleidžia prancūzus, olandus, švedus ir bulgarus.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)