„Žalgiris“ LFF taurės turnyro finale žais šeštą kartą iš eilės – ir antrą kartą šiais metais. Iš viso sostinės ekipos sąskaitoje (nuo 1990 m.) yra 10 pergalių LFF taurės turnyrų finaluose. Prieš rungtynes žalgiriečiai nevyniojo į vatą ir tikino, kad skirtis su taure neketina. Savo ruožtu, po 7 metų pertraukos į finalą sugrįžusi „Sūduva“ dega noru nutraukti rekordinę „Žalgirio“ pergalių seriją.

„Manau, kad mūsų pergalė būtų naudinga visam Lietuvos futbolui, – samprotavo „Sūduvos“ kapitonas Tomas Radzinevičius. – Šiuo metu visi taip priprato prie „Žalgirio“ laimėjimų, kad net žurnalistai nesidomi taurės finalu, neateina į spaudos konferenciją. Bet jei laimėtų „Sūduva“, susidomėjimas iš karto išaugtų. Būtų kažkas naujo, netikėto, šviežio. Išloštų ne tik Marijampolė, gal net tas pats „Žalgiris“ gautų papildomą motyvacijos dozę.“

Tačiau buvęs legendinio „Žalgirio“ ir Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Algimantas Liubinskas su šia nuomone nesutinka.

„Manau, kad „Žalgiriui“ pralaimėjimas LFF taurės turnyre būtų tragedija. Šiuo metu „Žalgiris“ yra neabejotinai stipriausias, geriausias ir perspektyviausias Lietuvos futbolo klubas. Bet viskas priklauso nuo finansavimo. „Žalgirio“ resursai yra didesni nei kitų Lietuvos komandų, o tai tai savo ruožtu įpareigoja žalgiriečius Lietuvoje siekti visų įmanomų titulų. Kol jie laimi, tol viskas gerai. Bet net ir vienas pralaimėjimas gali įskelti jų galybės ir gerovės pagrindą“, – samprotavo A. Liubinskas.

Tiesa, jo teigimu, „Žalgirio“ pralaimėjimo scenarijus nėra realus.

„Tikiu, kad „Sūduvos“ futbolininkai labai nori laimėti, nori iškovoti taurę. Bet vien noro tokiose rungtynėse neužtenka. Būkim atviri, „Žalgiris“ visose pozicijose yra geresnis, jo žaidėjai yra labiau patyrę ir užsigrūdinę, ne kartą dalyvavę tokio lygio kovose. Be abejo, finalai turi savą specifiką, čia gali būti visokių netikėtumų. Bet aš netikiu, jog „Žalgiris“ galėtų pralaimėti. Jie paprasčiausiai yra per geri“, – tvirtai pareiškė A. Liubinskas.

Priminsime, kad LFF taurės turnyro finalas ryt Klaipėdoje prasidės 14 val.