„Neabejojau, kad su Malta bus labai sudėtingos rungtynės, nes varžovai visomis jėgomis ginsis, o lietuviams teks ieškoti spragų, žaisti pirmu numeriu. Gerai, kad turime Fiodorą Černychą, galintį iš nieko sukurti įvartį. Rinktinėje žiba ir Arvydas Novikovas, kurio klube treneris kažkodėl visai nevertina. O ir visi kiti rinktinės žaidėjai parodė charakterį, valią. Matėme tikrą komandą, kuri žaidė futbolą, gerai ėjo į atakas, neblogai gynėsi. Nors teko ilgokai palaukti, bet lietuviai neskubėjo, žaidė kantriai ir savo šanso galiausiai sulaukė. Galima sakyti, kad likimas mums gražino skolą, nes prieš tai varžovai mus bausdavo rungtynių pabaigoje, o dabar mes paskandinome Maltos rinktinę“, – konstatavo A. Liubinskas.

Lietuvos rinktinės startas atrankos varžybose buvusiam strategui paliko teigiamą įspūdį. „5 taškai iš 9 galimų yra tikrai geras rezultatas. Bet juk galėjo būti ir visi 9. Matome, kad Škotijos rinktinė šiuo metu yra labai susilpnėjusi, tad mums iš tiesų nepasisekė, jog mačas Škotijoje baigėsi lygiosiomis. Nežiba ir kitos rinktinės, tad pagal dabartinę padėtį mes tikrai galime kovoti šioje grupėje dėl aukštų pozicijų. Jei pavyks parsivežti bent tašką iš Slovakijos, Lietuvos rinktinės padėtis grupėje bus tikrai gera. Ir nors slovakai susitvarkė su škotais, bet iš esmės tai niekuo ypatingai neišsiskirianti komanda, neturinti jokių ryškių žvaigždžių.

Manau, kad Lietuvos rinktinė dar tikrai gali tobulėti, turi vidinių resursų, galimybių tobulinti susižaidimą. Tikiu, kad šį kartą rinktinei pavyks išvengti duobės atrankos ciklo viduryje, nes padėtis Lietuvos futbole šiuo metu pasikeitė į gerąją pusę“, – kalbėjo A. Liubinskas.

E. Jankausko treniruojama rinktinė oficialiose varžybose turi jau trijų nepralaimėtų rungtynių seriją. Atrankos į 2006 m. pasaulio čempionatą varžybose A. Liubinsko treniruota Lietuvos rinktinė per pirmus penkis turus du kartus įveikė San Mariną ir lygiosiomis sužaidė su Belgija, Ispanija bei Bosnija ir Hercegovina. Bet paskui sekė keturių pralaimėjimų serija, o galutinėje rikiuotėje Lietuva užėmė priešpaskutinę – penktą vietą. A. Liubinsko teigimu, su dabartine rinktine ši istorija neturėtų pasikartoti.

„Jau anksčiau sakiau, kad palyginti su E. Jankausko rinktine, mano darbo laikais mes buvome akmens amžiuje. Galima sakyti, kad dirbome aklai, be jokių informacinių technologijų, be varžovų analizės. O to meto federacijos valdžia mums ne tik nepadėjo, bet dar ir kaišiojo pagalius į ratus. Žodžiu, prieš dešimtmetį buvo visiškas akmens amžius. Dabar padėtis pasikeitė. Pagaliau nacionalinėje rinktinėje nebėra Stasio Stankaus šešėlio, treneriai gali dirbti laisvai, išnaudodami naujausias technologijas, – teigė A. Liubinskas. – Mes buvome įmesti į balą ir palikti ten murkdytis. Dabar taip nėra. Rinktinė turi visapusišką palaikymą ir tai yra labai gerai. Tad prielaidų nuosmukiui aš nematau.

Manau, kad žaidimas tik gerės. Nenoriu kalbėti apie žaidėjus, kurie galimai pastiprintų komandą. Matome, kad E. Jankauskas turi savo komandos branduolį, futbolininkus kuriais jis pasitiki, ir kurie juo tiki. Kol kas atrankos varžybose jis pasinaudojo 16 futbolininkų paslaugomis, bet didelės žaidėjų kaitos ir neturi būti. Jei treneris kiekvienose rungtynėse leistų vis kitą startinį vienuoliktuką, parodytų, jog nepasitiki žaidėjais, kažko ieško, abejoja. Šiuo atveju matome, kad jis renkasi konkrečius, jau išmėgintus žaidėjus ir vykdo rotaciją tarp jų. Kad šis sprendimas pasiteisino, atspindi ir rinktinės rezultatai.

Manau, kad dabartinė rinktinė yra gerai sukomplektuota. Jei kažko nėra, tai ir nereikia. Mes tikrai turime vidinių resursų. Tik gerės A. Novikovo ir F. Černycho žaidimas, pagaliau turime patikimą ir stabilų vartininką Ernestą Šetkų, kurį daugelis jau buvo nurašę. Pagaliau, žaisdama kartu tobulės ir rinktinė, atsiras tvirtas tarpusavio ryšys, supratimas. Nemanau, kad mums reikia dairytis į kitus futbolininkus, veteranus. Gelbėtojų šiai rinktinei nereikia, nes tie vaikinai kurie yra, kuo puikiausiai patys tvarkosi.“