Rungtynes užtikrintai pradėjo meksikiečiai, kurie per pirmas 15-a minučių turėjo milžinišką kamuolio kontrolę, tačiau nieko ypatingo prie portugalų vartų nesukūrė.

Pirmieji kamuolį į vartus pasiuntė portugalai: 17 min. galingas Cristiano Ronaldo smūgis sudrebino vartų konstrukciją, o pakartotiniu smūgiu Pepe kamuolį pasiuntė į vartus. Tačiau prabėgus minutei po epizodo vaizdo peržiūros, teisėjų verdiktas nuliūdino besidžiaugiančius portugalus: arbitrai užfiksavo nuošalę.

Tačiau Europos čempionai į priekį pagaliau išsiveržė 35 min. C. Ronaldo sukaustė bent trijų gynėjų dėmesį ir sugebėjo atlikti puikų perdavimą Ricardo Quaresmai, kuris atsidūrė vienas prieš vartininką, jį suklaidino ir nukreipė kamuolį į tuščius vartus.

Po praleisto įvarčio atkuto meksikiečiai.

Jei pirmos 15-a minučių galėjo kelti žiovulį, tai kėlinio pabaigoje ekipos drąsiai atakavo ir kamuolio neužlaikydavo aikštės viduryje.

R. Quaresma galėjo antrąkart nuginkluoti Meksikos vartininką: C. Ronaldo prie savęs pritraukė būrį gynėjų ir gražiai kulniuku kamuolį perdavė puikioje pozicijoje atsidūrusiam puolėjui, tačiau po jo smūgio kamuolys skriejo šalia vartų.

Įdomų pirmąjį kėlinį vainikavo Javiero Hernandezo įvartis: dviejų žaidėjų apsuptyje atsidūręs meksikietis 42 min. galingu smūgiu galva nepaliko jokių vilčių vartininkui Rui Patricio – 1:1.

Antrajame kėlinyje kiek dažniau kamuolį kontroliavo meksikiečiai, tačiau portugalų gynyba laikėsi tvirtai.

Tačiau besibaigiant mačui arčiau buvo portugalai.

Iškart po keitimo aikštėje pasirodęs portugalas Andre Silva 84 min. pademonstravo savo geluonį: smūgiu galva privertė padirbėti Meksikos vartininką Guillermo Ochoą.

86 min. portugalų spaudimas pasiekė savo: savo pirmąjį įvartį atstovaujant Portugalijos rinktinei pelnė Cedricas Soaresas.

Atrodė, kad portugalai tuoj į savo sąskaitą įsirašys pergalę, tačiau meksikiečiai per teisėjo pridėtą laiką po kampinio sugebėjo išsigelbėti. Gynėjų apsuptyje tiksliai galva smūgiavo Hectoras Moreno – 2:2. Po šio įvarčio netrukus teisėjas paskelbė mačo pabaigą.


Prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtos Portugalijos miškus ryjančio didžiulio gaisro aukos.

Tuo metu B grupėje grumsis Vokietija (2014 metų pasaulio čempionė), Kamerūnas (2017 metų Afrikos Nacijų taurės laimėtojas), Australija (2015 metų Azijos taurės nugalėtoja) ir Čilė (2015 metų „Copa Amerika“ nugalėtoja). Į turnyro pusfinalį iškops po dvi geriausias grupių rinktines.

Rezultatas

Portugalija 1 – 1 Meksika

35 min. [1:0] Ricardo Quaresma

42 min. [1:1] Javieras Jernandezas

86 min. [2:1] Cedricas Soaresas

90+1 [2:2] Hectoras Moreno

***

Europos čempionai portugalai į Rusiją atvyko turėdami puikiai subalansuotą sudėtį, tačiau be praėjusios vasaros didvyrio Edero, kuris po banguoto sezono „Lille“ klube iš galutinio sąrašo buvo išbrauktas vienas paskutiniųjų.

Miuncheno „Bayern“ narys Renato Sanchesas taip pat liko už borto, tačiau Cristiano Ronaldo, Pepe ir su „Manchester City“ sutartį pasirašęs Bernardo Silva gina savo šalies garbę.

Po triumfo „Stade de France“ stadione portugalai laimėjo septynis mačus iš devynių. Tiesa, suklupta buvo prieš Šveicariją ir Švediją – visi kiti varžovai buvo silpnesnio kalibro.

Treneriui Fernando Santosui tenka remtis naująja talentų karta, bet jeigu Portugalija sugebės išlaikyti emocinę 2016-ųjų triumfo bangą, ji gali rimtai pasikėsinti į pirmąjį Konfederacijų taurės turnyro titulą.

Tuo tarpu meksikiečiai kelionę į Rusiją užsitikrino triumfuodami CONCACAF čempionate, kai 2015-ųjų finale 3:2 ant menčių paguldė JAV rinktinę. Į Konfederacijų taurę Meksikos komanda prasibrovė jau net 7-ą kartą iš dešimties galimų, tačiau iki šiol yra triumfavusi tik sykį – 1999 metais savų sirgalių akivaizdoje.

Bet galimybė pakartoti šią sėkmę šiemet nėra nereali. Javieras Hernandezas ir Carlosas Vela puolime varžovų gynybai kelia didžiulę grėsmę: apskritai, per pastarąsias 13 rungtynių vos sykį pralaimėję Juano Carloso Osorio auklėtiniai atrodo puikiai pasirengę turnyrui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)