„Williams“ debiutantas šį sezoną bandymuose Lance Strollas pirmą kartą oficialiai atsisėdo prie savo naujos komandos automobilio vairo. Tiesa, prieš tai jis praleido ne vieną bandymų dieną su senesnio pavyzdžio „Williams“.

Naktį ir rytą „Force India“ dirbo ties išmetimo sistema. Pirmadienį programą teko nutraukti, kad nebūtų sugadintas naujas automobilis, o antradienį bandymai buvo pratęsti. Estabanas Oconas išvažiavo tik po dviejų valandų prasidėjus testams.

Renault“ ant naujos mašinos sumontavo naujas detales, gautas iš komandos bazės. Tai buvo naujo stabdžių sistemos aušinimo elementai. Pirmadienį problemos nebuvo išspręstos, todėl antradienio rytą Jolyonas Palmeris iš boksų nepajudėjo.

Antrą bandymų dieną Barselonoje prie „Sauber“ vairo atsisėdo Antonio Giovinazzi, kuris pakeitė susižeidusį Pascalį Wehrleiną. Tačiau italų lenktynininkas nuvažiavo tik du ratus. Šveicarų komanda pranešė, kad išliko problemų su „Ferrari“ jėgos agregatu.

Ryto sesija du kartus buvo nutraukta raudonomis vėliavomis – iš pradžių iš jos išlėkė L. Strollas, o vėliau 9 posūkyje netikėtai sustojo E. Oconas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.