Praėjusį sekmadienį Silverstoune iki F-1 lenktynių finišo likus mažiau nei 10 ratų vokietis susidūrė su techninėmis problemomis. Sugedus pavarų dėžei „Mercedes“ inžinieriai bandė padėti sportininkui pasiekti finišą. Vėliau N. Rosbergui buvo skirta 10 sek. bauda už tai, kad ekipa radijo ryšiu jam perdavė draudžiamą informaciją.

Prieš Vengrijos GP sportininkas gali sulaukti dar vienos baudos. Jei komanda nuspręs pakeisti Silverstoune sugedusią pavarų dėžę, pilotui bus skirta penkių starto pozicijų bauda. Tai būtų itin nemaloni žinia čempionate vienu tašku vis dar pirmaujančiam N. Rosbergui (168 prieš 167 tšk.), kadangi Vengrijos trasa tikrai nėra ta vieta, kurioje galima lengvai lenkti varžovus.

Šį mėnesį vokiečio automobilyje jau buvo pakeista pavarų dėžė. Tai buvo padaryta po to, kai N. Rosbergas patyrė avariją Austrijoje vykusių F-1 treniruočių metu. Skirta penkių starto pozicijų bauda nesutrukdė sportininkui kovoti dėl pergalės. Tik po incidento su komandos draugu Lewisu Hamiltonu vokietis iš pirmos vietos nukrito į ketvirtąją.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.