Vokietis vos 0,009 sek. pranoko „McLaren“ atstovą Jensoną Buttoną, nors jau atrodė, kad šiandien iškovoti pirmosios starto pozicijos jam jau nepavyks.

„Kokia kvalifikacija!“ - taip spaudos konferencijoje važiavimus įvertino S. Vettelis.

„Vakar laisvosiose treniruotėse išlėkiau iš trasos ir apgadinau sparną, todėl po pietų negalėjau idealiai pasiruošti šiandienai. Mums buvo ypač sunku šį rytą, kai bandėme subalansuoti bolidą, tačiau buvome per lėti.“

„Po šio ryto treniruočių susėdome ir, laimei, sugebėjome viską paruošti ir išspaudėme viską iš bolido kvalifikacijoje. Tai buvo būtina, nes Jensoną Buttoną nuo manęs skyrė nedaug“, - teigė vokietis.

„Kvalifikacija buvo sunki, tačiau ja tikrai mėgavausi. Ratas čia ilgas, pirmasis sektorius – fantastiškas, kiekvieną kartą tai yra iššūkis, sunku jį gerai nuvažiuoti. Buvau šiek tiek nestabilus pirmajame sektoriuje, tačiau gerai įveikiau antrąjį.“

Rytojaus lenktynėse užsitikrinti antrąjį iš eilės „Formulės-1“ čempiono titulą S. Vetteliui pakaks vos vieno taško. Vokietis pažymėjo apie tai besistengiantis negalvoti.

„Kalbant apie tašką, aš tikrai į tai nesikoncentruoju. Pasimokiau vakar, kai praradau koncentraciją, padariau nedidelę klaidą ir praradau bolidą“, - kalbėjo lenktynininkas.

„Rytoj laukia ilgos lenktynės, tikrai sunkios lenktynės. Mes startuosime iš „pole“ pozicijos. Rytojus bus ypatingas. Gali visko nutikti. DRS gali suteikti įvairių progų, todėl žiūrėsime, kaip seksis.“

„Vakar ruošiantis bolidas gerai važiavo lenktynių režimu, tad viskas turėtų būti gerai. Laukiu lenktynių, o ne to taško“, - pridūrė jis.