Dar vieni bandymai sportininkės laukia birželio mėnesio gale, kuomet lenktynininkė minėtosios komandos automobilį išmėgins Valensijos trasoje, Ispanijoje.

„Mano tikslas – kitais metais lenktyniauti „Formulėje-1“. Laukia ilgas kelias. Bet jeigu viską atliksiu gerai ir demonstruosiu gerą tempą, tai kodėl gi ne? Rėmėjai, kurie papuošė „Sauber“ automobilį, remia mane nuo 2008 metų. Jie visą tą laiką žinojo, kad F-1 yra mano tikslas, todėl padeda man jo siekti“, – sakė S. de Silvestro.

S. de Silvestro teigimu, atsisakyti planų toliau tęsti lenktynininkės karjerą anapus Atlanto nebuvo sunku: „Buvo diskusijų apie tai, ką ketinu daryti šiemet. F-1 lenktynėse sudėtingiausia yra suprasti kaip viskas veikia. Man pasisekė, kad galiu išmėginti F-1 automobilį. Dabar man tai naudingiau už lenktyniavimą kitame čempionate.“

Simona De Silvestro

„Rizikuoju atsisakydama lenktynininkės karjeros JAV, tačiau apie galimybę varžytis F-1 svajoju dar nuo tada, kai buvau maža. Priimti sprendimą buvo gana lengva, kadangi tokia proga pasitaiko tik kartą gyvenime, tad turiu ja pasinaudoti. Negalvoju apie kitokią veiklą. Galvoju kaip viską gerai padaryti ir sėsti už lenktyninio automobilio vairo“, - teigė S. de Silvestro.