K. Magnussenas „Renault“ automobilio nesuvaldė septinto rato „Raidillon“ posūkyje. Už trasos ribų išslydęs automobilis dideliu greičiu trenkėsi į apsauginę sieną. Nors sportininkas pats išlipo iš sumaitoto automobilio, jis buvo nuvežtas į trasos medicinos centrą, o vėliau išgabentas į artimiausią ligoninę detalesniems tyrimams, kurių metu nebuvo nenustatyta didelių sužalojimų, tik smarkūs nubrozdinimai ir pjautinė žaizda kulkšnies srityje.

Danijoje pilotas dar kartą buvo išsamiai ištirtas. Kadangi tyrimų metu nenustatyta jokių papildomų sužeidimų, K. Magnussenas yra tikras, kad galės dalyvauti Italijos GP. Tačiau danas dar turės sulaukti FIA medikų komisijos pritarimo.

„Jaučiuosi daug geriau. Tai yra geros naujienos. Buvo padaryti tyrimai, kurie parodė, kad esu sveikas ir galiu lenktyniauti Moncoje. Todėl esu įsitikinęs, kad šį savaitgalį sėdėsiu prie vairo. Mes buvome pirmajame dešimtuke Belgijoje ir tai norėčiau pakartoti Italijoje,“ – kalbėjo K. Magnussenas.

Tuo metu „Renault“ komanda atsisakė komentuoti, ar jau yra apsisprendusi, ką darytų tuo atveju, jei danui nebūtų leista startuoti lenktynėse. Neseniai ekipos atsarginis pilotas Estebenas Oconas tapo „Manor“ lenktynininku.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.