„Žinoma, kad aš esu nusiminęs, nes kiekvienas pilotas myli lenktynes ir nori konkuruoti. Labai gaila, kai atvažiuoji į trasą ir sužinai, kad negalėsi sėsti prie vairo. Tačiau aš kartu suprantu ir medikų susirūpinimą.

Iki paskutinės minutės bandžiau padaryti viską, kas tik įmanoma, kad galėčiau dalyvauti šiose lenktynėse, netgi bandžiau treniruotis. Būdamas namuose aš jaučiau skausmą, bet buvau pasiryžęs jį nugalėti ir sėsti prie vairo. Skausmą galima pakęsti dėl trasoje gaunamo adrenalino, tačiau gydytojai mano, kad yra ir kitų rizikų, todėl jie nori užbėgti įvykiams už akių.

Sekmadienį po avarijos su manimi viskas buvo gerai – truputį skaudėjo kelį, bet gydytojai leido išvykti iš trasos. Pirmadienį irgi jaučiau nedidelį skausmą, bet nieko rimto. Po to aš grįžau į Ispaniją, tačiau skausmas nepraėjo ir dar kažkiek sustiprėjo, todėl buvo nutarta atlikti kompiuterinę tomografiją.

Gydytojai patarė daugiau pailsėti namuose, o po to tyrimą pakartoti pirmadienį. Man, pasirodo, yra sulaužyti keli šonkauliai. Būtent su jais ir susijusi rizika, nes „Formulė-1“ yra unikalus sportas, čia pilotai patiria labai dideles perkrovas. Visa tai galėjo pasibaigti plaučių pažeidimu. Kalbame apie krūtinės ląstą, kur yra gyvybiškai svarbūs organai, ir čia nieko padaryti negalima“, – teigė jis.

Atsakydamas į klausimą dėl Kinijos GP etapo po dviejų savaičių Fernando sakė: „Tame nėra 100 proc. garantijos. Manęs laukia dar vienas tyrimas po 8-10 dienų, po to FIA priims sprendimą. Aš po truputį sveikstu“.

„Mes negalvojame apie pavojų, jūs galite tai matyti – dėl perkrovų man sulūžo šonkauliai, aš jaučiu skausmą, dėl to blogai miegu, bet kartu veržiuosi prie vairo. Automobilių sporte gali atsitikti bet kas, bet dėl to pilotai ir rizikuoja.

Man sekėsi karjeros metais. Aš jau 16-ą sezoną esu F-1, todėl natūralu, kad periodiškai patekdavau į avarijas. Gaila, net per pastaruosius metus tai jau antras kartas, kai aš esu priverstas praleisti lenktynes. Smūgis Australijoje buvo labai stiprus, todėl žinojau, kad yra rizika praleisti etapą Bahreine. Kiek galėsiu padėsiu Stoffeliui Vandoorne debiutuoti šiose lenktynėse“, – pridūrė jis.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.