Michaelis Schumacheris gimė 1969 metų sausio 3-ią dieną Hiurte (Vokietija). Meilę automobilių lenktynėms Michaeliui įskiepijo jo tėvas Rolfas, kuris sūnų išmokė vairuoti kartingą, o vėliau įkūrė ir kartingų centrą.

„Formulės-1“ automobilių lenktynių pasaulio čempionate M. Schumacheris debiutavo 1991 metų rugpjūčio 25-ą dieną, kai dalyvavo Belgijos „Didžiojo prizo“ etape. Tą sezoną jis su 4 įskaitiniais taškais užėmė 14-ą vietą bendroje pilotų įskaitoje.

Pirmas lenktynes M. Schumacheris laimėjo toje pačioje Belgijoje 1992 metais. Pirmą čempiono titulą vokietis iškovojo 1994 metais, kai atstovavo „Bennetton“ komandai. Kitais metais jis pakartojo savo triumfą.

M. Schumacheris pajėgiausiu pasaulyje taip pat buvo 2000, 2001, 2002, 2003 ir 2004 metais. Jis yra laimėjęs 91-eres „Didžiojo prizo“ serijos etapų lenktynes. Tai yra absoliutus rekordas.

M. Schumacheris taip pat yra dar keleto „Formulės-1“ rekordų autorius. Jis yra laimėtų titulų iš eilės serijos rekordininkas (5), daugiausiai kartų tapo lenktynių prizininku (155) ir šventė daugiausiai pergalių, atstovaudamas vienai komandai („Ferrari“, 72).

M. Schumacheris yra vedęs Corinną Betsch (susituokė 1995 metais) ir turi du vaikus: dukrą Giną-Marią ir sūnų Micką. Jo brolis Ralfas Schumacheris taip pat dalyvavo „Formulės-1“ lenktynėse (iki 2007 metų). Jie yra vieninteliai broliai „Formulėje-1“ laimėję lenktynes.

Pastaruosius trejus metus M. Schumacheris gydosi sunkią galvos traumą, kurią patyrė 2013 metų gruodžio 29-ą dieną slidinėdamas Prancūzijos Alpėse.

Vokietijos žiniasklaida skelbė, kad 15 medikų ir reabilitologų brigada greta piloto praleidžia 24 valandas per parą, o išlaidos sportininko priežiūrai siekia 140 tūkst. eurų per savaitę. Buvo paskelbta žinutė ir apie tai, kad visas M. Schumacherio gydymas artimiesiems jau kainavo apie 20 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)