„Praėjo nemažai laiko nuo paskutinio karto, kai buvau užlipęs ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio. Tai – pirmoji pergalė atstovaujant „Ferrari“, – po lenktynių sakė S. Vettelis.

„Sunku ką ir pasakyti. Esu laimingas ir didžiuojuosi pasiektu rezultatu. Įveikėme „Mercedes“ esant vienodoms sąlygoms. Man ir komandai tai – ypatinga diena. Štai kodėl tiek daug emocijų.“

S. Vettelis pridūrė, kad po itin sunkaus praėjusių metų sezono su „Red Bull“, ši iškovota pergalė su „Ferrari“ buvo didžiulė atgaiva.

„Praėjusių metų sezonas man nebuvo itin geras. Turėjome gerą automobilį, tačiau aš nesugebėjau visko iš jo išspausti. Šių metų automobilis man tinka labiau.

Įvyko daug pokyčių. Ši komanda mane maloniai priėmė nuo pat pirmos dienos. Prasivėrusios Maranello durys virto svajonės išsipildymu. Praeityje stebėjau, kaip Michaelis skina pergales su „Ferrari“, o dabar aš pilotuoju raudonąjį automobilį.“

L. Hamiltonas: „Ferrari“ buvo greitesnis už mus

Antras šios dienos lenktynėse finišavęs Lewisas Hamiltonas teigė, kad pergalę iškovojusi „Ferrari“ komanda Malaizijoje buvo tiesiog greitesnė už „Mercedes“.

Iš „pole“ pozicijos startavęs britas, priešingai nei Sebastianas Vettelis techninio aptarnavimo zonoje lankėsi tris kartus. Sportininkui vėliau taip ir nepavyko pasivyti į priekį pabėgusio „Ferrari“ piloto, tad teko tenkintis antra vieta.

„Visų pirma, norėčiau pasveikinti Sebastianą ir „Ferrari“. Jie puikiai padirbėjo. Šiandien jie buvo tikrai greiti“, – po lenktynių sakė L. Hamiltonas.

„Dariau viską, ką galėjau. Dar prieš šias lenktynes žinojau, kad „Ferrari“ padarė pažangą, tiesiog nežinojome, kiek stipriai jie pasistūmėjo į priekį. Šiandien jie tiesiog buvo greitesni už mus.“

L. Hamiltono teigimu, „Mercedes“ dabar darys viską, kad kitose F-1 lenktynėse, kurios vyks Kinijoje, iškovotų pergalę.

„Manau, kad dabar bandysime išsiaiškinti, kur praradome laiko. Automobilio balansas nebuvo puikus. Yra sričių, kuriose tikrai turime pasitempti. Neabejoju, kad kitose lenktynėse tikrai kovosime dėl pergalės.“

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.