Bernie Ecclestone'as ir FIA prezidentas Jeanas Todtas priešinasi komandų norui grįžti prie senojo kvalifikacijos formato. Todėl jie sekmadienį vykusio susirinkimo metu pasiūlė pakoreguoti pirmuose dvejuose etapuose naudotą formatą. Pagal pateiktą pasiūlymą, sportininko pozicija paaiškėtų lenktynininkui įveikus ne vieną, o du greitus ratus.

„Metas keliauti į cirką. Tai puiki mintis, jeigu norite, kad nutiktų įvairūs dalykai. Tačiau F-1 svarbiausia yra lenktyniavimas, kova trasoje. Taigi, tai su**kta idėja“, – pareiškė S. Vettelis.

Jei pasiūlyta idėja būtų patvirtinta, tai nebūtų naujovė. Bendri dviejų įveiktų ratų laikai buvo skaičiuojami ir anksčiau. Tačiau toks formatas egzistavo trumpai.

2005 metais sportininkai turėjo įveikti po vieną greitą ratą šeštadienį ir sekmadienį. Susumavus rezultatus, paaiškėdavo iš kurių pozicijų pilotai pradės lenktynes. Tokio formato buvo atsisakyta po 6 lenktynių.

Siūloma idėja nėra sužavėtas ir „Red Bull“ atstovas Danielis Ricciardo.

„Kvalifikacija, tai vienas ratas, vienas idealus ratas, – kalbėjo australas. – Sumuojami rezultatai skamba, kaip ilgų distancijų lenktynės ar kažkas panašaus. Manes nežavi ši idėja.“

Tuo tarpu „McLaren“ pilotas Jensonas Buttonas mano, kad bet koks kitas kvalifikacijos formatas yra geresnis už dabartinį.

„Galime tai išbandyti. Tai būtų geriau nei dabartinis formatas. Manau, kad bet koks kitas formatas yra geresnis už dabartinį, – sakė J. Buttonas. – Jeigu sportininkai turėtų įveikti greitą ratą užmerkta akimi, tai būtų daug įdomiau nei dabartinis kvalifikacijos formatas.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.