Šią savaitę imta kalbėti apie tai, jog 2014 m. automobiliai gali turėti išskirti bruožą – į priekį išsikišusią lenktą siaurą nosį.

A. Newey teigimu, tai, kaip atrodo F-1 automobilis, nulemia taisyklės:„Žemai nuleista nosis, kurią turėsime kitais metais... Manau, jog automobiliai nebus estetiškai patrauklūs. Manau, kad apie tai reikėjo pagalvoti tada, kai buvo kuriamos taisyklės“.

„Taisyklės lėmė, jog kitų metų automobiliai atrodys negražiai. Mano nuomone, šių laikų automobiliai neatrodė taip patraukliai, kaip tie, kuriuos matėme praėjusiame amžiuje. Estetika yra svarbi, tačiau ją lemia taisyklės. Iš techninės pusės, žinoma, mūsų darbas yra pasirūpinti, kad automobilis būtų greitas, o ne toks su kuriuo galėtum laimėti grožio konkursą“, - sakė „Red Bull“ technikos vadovas A. Newey.

Ferrari“ technikos direktoriaus Jameso Allisono teigimu, kad ir kokia būtų automobilių išvaizda, prie jų anksčiau ar vėliau yra priprantama.

„2009 m. man visiškai nepatiko automobilių išvaizda. Tačiau pripratau prie to ir manau, kad dabar jie gana seksualūs. Nepatiko man ir jų nosys su laipteliu, tačiau ir prie jų pripratome. Mūsų darbas yra pasirūpinti, kad automobilis būtų labiau greitas, nei gražus“, – kalbėjo „Ferrari“ specialistas J. Allisonas.