Interviu italų kanalui „Sky Sport 24“ R. Kubica pasakojo, kuo F. Alonso skiriasi nuo Sebastiano Vettelio, kuris ispaną kitais metais, matyt, pakeis „Ferrari“ komandoje.

„F. Alonso išlieka vienintelis pilotas F-1 gretose, kuris net ir su ne itin geru automobiliu sugeba kovoti dėl puikių rezultatų. Tuo tarpu S. Vettelis gali būti stiprus tik su pačia geriausia mašina, nes nemoka vairuoti jam netinkančių automobilių.

„Formulėje-1“ labai didelė konkurencija ir pergalės pasiekiamos toli gražu ne kiekvieną dieną, jos būna nelengvos, tuo tarpu „Ferrari“ klaidingai mano, kad jie pajėgūs laimėti absoliučiai visas lenktynes. Mat tokia italų ekipos nuostata, susiformavusi M. Schumacherio laikais“, - aiškino lenkas.

„Tačiau nugalėti nėra paprasta, net jei su raudonuoju automobiliu važiuoja toks nuostabus pilotas kaip F. Alonso. Manau, kad jis yra unikalus ir nuostabus pilotas. Vienas iš tų, kuris sugeba pasiekti maksimalų įmanomą rezultatą. Gali būti, kad jis toks yra vienas F-1 gretose, kuris tai daro su ne pačiu geriausiu automobiliu“, - sakė R. Kubica.

Sklando begalės gandų, kaip susiklostys F. Alonso karjera ateityje, tačiau R. Kubica mano, kad būtų klaida, jei ispanas praleistų kitą sezoną: „Jei Fernando kitais metais nestos į čempionato startą, tai bus labai didelis praradimas „Formulei-1“. Čempionatas neturi teisės prarasti tokį pilotą, todėl aš nemanau, kad taip atsitiks, o ispanas priims naują iššūkį“.

„Atsimenu, kaip jis perėjo į „Ferrari“ komandą. Jis džiaugėsi gavęs naują labai sunkų uždavinį, bet ir po kelių sezonų italų ekipoje jam nepavyko iškovoti čempiono titulo... Mažai kas supranta, kaip tai yra sudėtinga: F-1 čempionate yra keturios ar net penkios komandos, kurios kasmet kovoja dėl čempiono titulo, jose lenktyniauja aštuoni ar net dešimt aukščiausio lygio pilotų, kurie sugebėtų nugalėti GP lenktynėse. Konkurencija labai didelė, labai sunku į vieną dedamąją surinkti daug faktorių, kurie yra būtini pergalei pasiekti“, - teigė R. Kubica.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.