Po klaidos pirmame posūkyje N. Rosbergas prarado lyderio poziciją ir galų gale finišavo antras.

„Lewisas greitai prie manęs artėjo, tad turėjau padidinti savo tempą. Galų gale padariau klaidą. Esu dėl to itin nusivylęs. Stabdymo atžvilgiu, Monzos trasa yra viena iš sudėtingiausių. Tai nėra pasiteisinimas. Deja, bet aš suklydau du kartus“, – sakė N. Rosbergas.

N. Rosbergas guodė save tuo, jog finišo liniją kirto antroje, o ne žemesnėje pozicijoje: „Dabar, žinoma, esu nusivylęs. Tačiau pavyko iškovoti antrą vietą ir daug taškų, tad situacija nėra tragiška. Ne viskas taip blogai, Lewisui praradau tik 7 taškus.“

N. Rosbergas neliko patenkintas ir tuo, jog antrą kartą ant apdovanojimų pakylos buvo nušvilptas Monzos trasoje susirinkusių F-1 sirgalių: „Tai nėra gražu, bet ką aš galiu pasakyti? Atsiprašiau, tad daugiau nieko negaliu padaryti. Tikiuosi, kad su laiku jie atleis ir pamirš.“

F. Massa dėkojo fanams ir džiaugėsi rezultatu

Felipe Massa pagaliau išlipo iš nesėkmių ruožo ir iškovojo trečiąją vietą Italijos GP lenktynėse. Tai tik pirmasis patyrusio brazilo podiumas šį sezoną.

„Williams“ ekipos pilotas dažniausiai turėjo pripažinti jaunesnio komandos draugo Valtteri Botto pranašumą. Tačiau šiandien F. Massa užtikrintai iki pat finišavo važiavo trečioje vietoje ir niekam neužleido pozicijos.

„Esu labai laimingas dėl pirmojo podiumo šį sezoną. Man ne visada sekėsi, tačiau tikiuosi, jog sėkmė dabar bus mano pusėje likusią sezono dalį“, – džiaugsmo neslėpė 33-ejų sportininkas.

„Ačiū visiems gerbėjams, jūs esate nuostabūs“, – pridūrė F. Massa.
Bendroje įskaitoje F. Massa užima devintąją vietą, pelnęs 55 taškus.

D. Coulthardas gyrė L. Hamiltoną stiprybę

Buvęs F-1 pilotas Davidas Coulthardas negailėjo gerų žodžių Italijos GP lenktynių laimėtojui Lewisui Hamiltonui. Škotas gyrė „Mercedes“ komandos pilotą už puikų sugrįžimą.

„Psichologinis stiprumas Lewiso taip sugrįžti ir iškovoti pergalę yra tiesiog neįtikėtina. Pabaigoje dvi klaidos Rosbergo jam kainavo pergalę“, – kalbėjo D. Coulthardas.

F. Alonso: „Ferrari“ sirgaliai nusipelnė geresnių rezultatų

Lenktynių Italijoje šiandien nebaigęs Fernando Alonso pareiškė, kad „Ferrari“ nuvylė Monzoje susirinkusius vietos sirgalius.

Ispanas iš varžybų dėl technikos gedimo pasitraukė 29-ame rate. Paskutinį kartą sportininkas lenktynių dėl technikos gedimo nebaigė 2010 m. Malaizijoje.

„Dar prieš sustojant turėjau bėdų su baterija ir atsilikau nuo priekyje važiavusių varžovų. Po kelių ratų sistema išsijungė visiškai tam, kad būtų apsaugotas variklis“, – pasakojo „Ferrari“ pilotas F. Alonso.

K. Raikkonenas iškovojo devintą poziciją ir pelnė tik 2 taškus. Viską įvertinęs F. Alonso pareiškė, kad „Ferrari“ šį kartą nuvylė savo sirgalius: „Akivaizdu, jog prieš savo žmones nesame patenkinti rezultatu. Deja, bet mes jiems nieko specialaus nesugebėjome padovanoti. Vakar nebuvome pakankamai greiti, o šiandien važiavimo dešimtuko gale. Ne toks buvo mūsų tikslas, tačiau yra kaip yra. Gaila dėl sirgalių, tačiau dėkoju jiems už jų palaikymą.“

Teisėjai nubaudė E. Gutierrezą

Varžybų teisėjai nubaudė „Sauber“ pilotą Estebaną Gutierrezą, kuris neišvengė kontakto su varžovu Monzos trasoje vykusio Italijos GP metu.

Meksikietis pagrindinėje tiesiojoje kliudė Romaino Grosjeano pilotuojamą „Lotus“ automobilį ir taip pradūrė savo galinę padangą. Sportininkas finišavo 19-as, nuo lenktynių nugalėtojo Lewiso Hamiltono atsilikęs 2 ratais.

Teisėjai incidento kaltininkui skyrė 20 sek. baudą, kuri pilotą galutinėje rezultatų lentelėje nustūmė į 20 vietą.

„Sauber“ ekipos vadovė Monisha Kaltenborn incidentą, kuriame sudalyvavo E. Guetierrezas, pavadino visiškai nereikalingu.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.