„Lenktynės Ostine buvo prasčiausios šių metų sezone. Tai buvo sunkus savaitgalis. Tačiau po to man pavyko atsitiesti ir tapti stipresniu. Esu patenkintas tuo, kaip susiklostė sezono pabaiga. Kitas sezonas galėtų prasidėti jau rytoj. Man nereikia jokių atostogų! Džiaugiuosi, kad šį sezoną pavyko užbaigti pergale. Ačiū visiems už palaikymą“, – kalbėjo N. Rosbergas.

Vokietis liko patenkintas tuo, jog sekmadienio lenktynių metu jis galėjo spausti iki pat finišo ir kontroliuoti situaciją: „Esu patenkintas tuo, kaip viskas susiklostė. Gerai panaudojau padangas ir kontroliavau situaciją. Galėjau spausti iki pat finišo. Mano padangų būklė buvo geresnė nei Lewiso. Tad tikrai esu patenkintas tuo, kaip viskas baigėsi.“

L. Hamiltonas: tikiu, kad reikėjo rizikuoti

Lewisas Hamiltonas po lenktynių Abu Dabyje teigė, kad būtų norėjęs išbandyti rizikingesnę taktiką. N. Rosbergas iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, o L. Hamiltonas negalėjo smarkiau pasipriešinti vokiečiui.

„Mercedes“ komanda bandė kuo vėliau kviesti L. Hamiltoną antrajam sustojimui, kad šis galėtų pabandyti aplenkti komandos draugą lenktynių pabaigoje. Tačiau ši taktika nepasiteisino ir L. Hamiltonas nesugebėjo pavyti N. Rosbergo.

„Aš dariau, kas man buvo sakoma. Bandžiau būti kuo arčiau Nico bei prižiūrėjau padangas. Po pirmojo sustojimo pavyko priartėti, galėjau dar naudoti padangas. Komanda nusprendė, kokias padangas naudoti po paskutinio sustojimo“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

„Nežinau, ar būčiau sugebėjęs finišuoti nedarant paskutinio sustojimo. Kažkiek gailiuosi, kad nepabandėme to padaryti. Kai Nico sustojo, man tikriausiai reikėjo šiek tiek atleisti ir būčiau galėjęs su tomis padangomis važiuoti kur kas ilgiau. Padangos dirbo tiesiog puikiai, tikiu, kad galėjau nuvažiuoti iki finišo, bet tai nepavyko. Taip ilgai nestoti tikriausiai buvo blogas sprendimas, bet mes pabandėme išspausti viską, kas įmanoma“, - sakė lenktynininkas.

L. Hamiltonas taip pat paminėjo, kad paklaus „Mercedes“, kodėl jam visą laiką reikėjo keisti variklio nustatymus: „Nežinau, kodėl to reikėjo, nes variklis veikė puikiai. Aš jų paklausiu.“

K. Raikkonenas: „Ferrari“ nuo „Mercedes“ atsilieko mažiau nei rodo rezultatai

Trečias paskutinėse F-1 sezono lenktynėse finšavęs Kimi Raikkonenas yra įsitikinęs, kad „Ferrari“ nuo čempionės „Mercedes“ atsilieka mažiau nei rodo galutiniai rezultatai.

Suomis Abu Dabyje vykusiose varžybose beveik 20 sek. atsiliko nuo nugalėtojo Nico Rosbergo ir trečią kartą šiemet užlipo ant apdovanojimų pakylos.

Sportininko teigimu, rezultatas galėjo būti geresnis jeigu ne problemos paskutinio sustojimo metu bei sumažintas tempas paskutiniuose lenktynių ratuose.

„Palyginus su praėjusiais metais, šiemet komandai sekėsi daug geriau. To paties nebūtų galima pasakyti apie mano rezultatus. Buvome greiti, tačiau dėl įvairių problemų ne visada galėjome pasiekti norimų rezultatų. Šis savaitgalis buvo gana geras“, – pasakojo K. Raikkonenas.

„Manau, kad atsilikimas nuo „Mercedes“ galėjo būti mažesnis, tačiau paskutinio sustojimo metu iškilo problemų ir mes praradome šiek tiek laiko. Lenktynių pabaigoje aš taip pat sulėtinau tempą. Manau, kad buvome pakankamai greiti, jie toli nuo mūsų nepabėgo. Tam tikrais momentais mes juos vijomės. Finišuoti trečioje vietoje nėra itin malonu, tačiau žinant kaip susiklostė paskutinės lenktynės, esu patenkintas tokiu rezultatu“, teigė lenktynininkas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.