Dėl to nuolat jaudinasi „Mercedes“ komanda, bet pilotas tikisi, jog jis gali kontroliuoti šią situaciją, nors jam reikia nuolat naudoti akių lašus. Bet kokiu atveju situacija nėra iš maloniųjų, o Bahreino dulkės tik aštrina problemą – uždegimas tik dar labiau padidėjo. Lenkiant trasa 300 km/h greičiu, priešpriešinis vėjas vis tiek pučia po stikliniu šalmo gaubtu, o tai papildomai erzina akis.

Atsakydamas į klausimą, ar uždegimas trukdo jo regėjimui, N. Rosbergas sakė: „Ne, regėjimas dėl to nenukenčia. Bet norėdamas geriau matyti, aš nuolat naudoju akių lašus“.

Šiuo momentu po trijų etapų Nico Rosbergas užima trečiąją vietą asmeninėje pilotų įskaitoje, Lewisui Hamiltonui jis pralaimi 17 taškų. Kaip ir praėjusiais metais, Nico yra laikomas vienu iš rimčiausių pretendentų į šių metų pasaulio čempiono titulą, bet jei problema dar labiau paaštrės, vokiečiui teks gultis akių operacijai ir kažkurį laiką nedalyvauti lenktynėse. Praėjusią žiemą operacijos klausimas jau buvo svarstomas, bet Nico nutarė neskubėti, kadangi akies uždegimas kol kas jam netrukdo dirbti prie vairo.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!