Australas neslėpė optimistinių nuotaikų savo komandoje, tačiau kartu pabrėžė, kad bendra padėtis yra visiškai neaiški, o konkurentų pajėgumas atrodo labai panašus.

„Mes visi nekantraujame nuvykti į Melburną ir pažiūrėti, kur visi esame, tačiau aš manau, kad komanda fenomenaliai padirbėjo ruošdamasi ir kaip įmanydama dirbdama. Dabar belieka pamatyti, ar to pakaks“, – po pirmosios dienos paskutiniuose bandymuose Barselonoje kalbėjo M. Webberis.

„Yra kelios fenomenalios komandos, dirbančios labai labai įnirtingai, pavyzdžiui, „McLaren“, „Mercedes“, „Ferrari“, taip pat ir „Lotus“. Kol kas mes esame visai patenkinti, tačiau, kaip puikiai žinote, F-1 tai gali labai greitai pasikeisti“.

„Manau, kad vyks tikrai artima kova. Tikrai kovos kelios komandos. Šiuo metu sunku suprasti, kas ką daro, nes labai skiriasi kuras, padangų būklė ir panašiai“, – teigė australas.

„Gali viską analizuoti iki pamėlynavimo, tačiau net po lenktynių Melburne turėsime vykti į Sepangą, kad suprastume, kaip klostosi čempionatas. Vienos 90 minučių lenktynės Albert Parke nenulems pirmenybių. Tai padarys tie, kurie sugebės pirmoje čempionato pusėje susiimti ir surinkti padorų taškų kiekį“.

Pabaigai, M. Webberis neslėpė, kad „Red Bull“ turi daugiau nei pakankamai darbo likusioms trims bandymų dienoms.

„Mes tobulėjame. Esant tokiai suspaustai žiemos programai turime apsvarstyti daugelį dalykų, kaip ir visos komandos. Turi tinkamai pasirinkti savo prioritetus ir kiek įmanydamas prie jų dirbti. Būtent čia ir praverčia tokios komandos, kaip mūsų, patirtis“, – sakė lenktynininkas.

„Taigi, kalbant apie tai, ką norime išbandyti, viskas klojasi gerai, tačiau šiuo metu valandų paroje trūksta, ir, esu tikras, ne tik mums. Mums dar tikrai liko keli nepažymėti langeliai. Dar turime surinkti duomenų, svarbios informacijos. Tai svarbu prieš lenktynių pradžią, nes lenktynių savaitgalio metu duomenis surinkti bus sunkiau“, – pridūrė jis.