Jau diskutuojama apie F-1 ateitį Italijoje. Dabartinė Monzos trasos sutartis galioja iki šių metų pabaigos. Anksčiau pasirodžiusiuose pranešimuose buvo teigiama, kad ateityje ją gali pakeisti Imola arba Mudželo (Mugello).

B. Ecclestone‘as ne taip seniai išreiškė viltį, kad jam vis dėlto pavyks susitarti su Monzos atstovais dėl naujos sutarties.

„Manau, kad Monzoje toliau bus rengiamos lenktynės“, – italų leidiniui „Gazzetta dello Sport“ sakė B. Ecclestone‘as. - Vyksta rimta diskusija. Mes vis dar kalbamės. Galų gale mes priimsime sprendimą, aš tuo neabejoju.“

Tačiau britas per mažiau nei savaitę laiko pakeitė savo nuomonę ir dabar teigia, kad „Formulė-1“ išsivers be etapo Italijoje, o laisvą vietą tvarkaraštyje gali užimti lenktynės Las Vegase, JAV.

„Monza turi galiojančią sutartį, tad lenktynės šiemet ten tikrai įvyks. Dėl kitų metų yra didelis klaustukas. Nemanau, kad mums būtina turėti Italijos GP. Kažkas man kadaise pasakė juokingą dalyką, jog sunku būtų įsivaizduoti „Formulę-1“ be etapo Prancūzijoje. Tačiau ten seniai neberengiamos lenktynės, o F-1 toliau egzistuoja. Yra pasirašyta sutartis su Las Vegasu. Surengti ten F-1 lenktynes būtų tikrai puiku.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.