Starte L. Hamiltonas sulaukė Sebastiano Vettelio („Ferrari“) „paslaugos“: sėkmingai iš penktos pozicijos startavęs vokietis buvo nepamatuotai drąsus ir pirmame posūkyje įsirėžė į brito komandos draugą Nico Rosbergą.

Dviejų vokiečių kaktomuša smarkiai pakoregavo rikiuotę: S. Vettelis iškart baigė lenktynes, N. Rosbergas nusirito į pačią uodegą.

Pasinaudojęs grėsmingiausio konkurento nesėkme L. Hamiltonas tolo nuo varžovų ir jau ruošėsi pergalingam finišui, kuomet, likus 15 ratui, dėl variklio gedimo užsiliepsnojo jo bolido galas.

Favoritų gretas nušienavęs dalgis Sepango trasoje į priekį išstūmė „Red Bull“ atstovą Danielį Ricciardo.

„Turiu išgerti“, – po finišo apstulbęs radijo ryšiu komandai ištarė pilotas, lenktynes pradėjęs iš ketvirtos pozicijos.

27-erių australas iškovojo pirmą pergalę šiame sezone ir ketvirtą per karjerą.

Nugalėtojas 2,5 sekundės aplenkė komandos draugą iš Olandijos Maxą Verstappeną. Į trečią vietą pakilti sugebėjo N. Rosbergas, dar labiau išauginęs savo persvarą bendroje įskaitoje prieš artimiausią persekiotoją L. Hamiltoną.

Irdamas į priekį N. Rosbergas buvo įstrigęs už „Ferrari“ piloto Kimi Raikkoneno. Lenkdamas suomį „Mercedes“ atstovas neišvengė kontakto, už kurį buvo nubaustas 10 sek. bauda, bet vis tiek sugebėjo pakilti iki prizinės vietos.

K. Raikkonenas liko ketvirtas, penktas finišavo jo tautietis iš „Williams“ komandos Valtteri Bottas.

Malaizijos GP rezultatai

Iki sezono pabaigos likus penkiems etapams, bendroje įskaitoje N. Rosbergas (288 tšk.) pranašumą prieš titulą ginantį L. Hamiltoną padidino iki 23 taškų.

Trečias – D. Ricciardo (204 tšk.), o K. Raikkonenas (160 tšk.) aplenkė S. Vettelį (153 tšk.).

F-1 bendroji įskaita
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)