„Tai neįtikėtina. Aš komandoje praleidau keletą metų, bet šį sezoną laikau pačiu puikiausiu. Visų pirma, mūsų automobilis puikiai funkcionavo. Mūsų motoristai šauniai padirbėjo, gal tik išskyrus keletą momentų. Bet aš žinau, kiek jiems reikėjo daug padaryti, ypač po Malaizijos.

Visa komanda atidavė visas jėgas ir mes iškovojome Konstruktorių taurę. Bet mums reikia išsaugoti šį darbo tempą, kad likusiose lenktynėse mūsų mašinos neturėtų techninių problemų. Keliu prieš visus kepurę...“, – sakė Niki Lauda.

„Per pastaruosius trejus metus mes pasiekėme neįtikėtinų aukštumų. Prieš kelias savaites aš buvau susitikęs su Rossu Brawnu, mes kartu išgėrėme kavos. Jis pasakė, kad didžiuojasi komanda ir tais, kurie labai aukštai iškėlė kartelę ir laiko ją neįtikėtiname lygyje. Tai puikus pasiekimas, vertas aplodismentų.

Man yra didelė garbė dirbti su N. Lauda, Paddy Lowe'u ir Andy Cowellu ir puikiais lenktynininkais, kurie suvaidino didelį vaidmenį mūsų sėkmėje. Nico ir Lewisas yra patys geriausi pilotai visoje „Formulėje-1“. Jie puikiai motyvuoja vienas kitą ir padeda komandai judėti į priekį.

Lewisas turėjo keletą nesėkmingų savaitgalių, tačiau aš įsitikinęs, kad Ostine jis atsigriebs. L. Hamiltonas yra viena iš pačių ryškiausių asmenybių Didžiojoje Britanijoje, jis jau iškovojo keletą F-1 pasaulio čempiono titulų, o tai buvo išties nelengva. Šiais metais Nico Rosbergas jau iškovojo 9 pergales ir intensyviai dėl pasaulio čempiono titulo kovoja su Lewisu. Aš atsimenu, kaip 2014 metais Singapūre ir Abu Dabyje mes Nico nepadėjome, o šiais metais nesėkmės daugiau persekioja Lewisą. Bet jie abu yra nusipelnę čempiono titulo.

Man dažnai užduoda klausimą, kur yra mūsų ekipos sėkmė. Tokių atsakymų aš žinau apie 500. Mūsų bazėse dirba per 1500 žmonių ir visiems jiems aš sakau ačiū“, – kalbėjo Toto Wolffas.

„2014 metais pasikeitus reglamentui mes pradėjome pasiekti puikių rezultatų – tokio niekas negalėjo tikėtis šiuolaikinėje „Formulėje-1“. Stebėtina, kad mums pavyko užimti pirmaujančias pozicijas net trejus metus paeiliui.

Mes jau sezono viduryje spėjome, kad šiemet vėl iškovosime Konstruktorių taurę ir dabar jau džiaugiamės šiuo momentu. Bet reikalas ne tik tame, kad mes įdėjome daug pastangų – mes veikėme protingai ir nuolat išsaugojome pranašumą prieš varžovus“, – teigė Paddy Lowe'as.

„Labai įdomu šį projektą stebėti nuo pat jo pradžios 2010 metais. Dabar mes tapome pačiais geriausiais F-1 ir kuriame „Formulės-1“ istoriją. Puiku, kad „Mercedes“ pastarąjį laikotarpį yra pirmoje eilutėje.

Su entuziazmu laukiu kito etapo, nes į Ostiną aš važiuoju, žinodamas, kad ten galiu vėl nugalėti. Aš turėjau ir sunkių momentų, todėl moku džiaugtis šia diena. Iki sezono pabaigos beliko tik 4 etapai ir aš esu įkvėptas kovos su Lewisu dėl čempiono titulo, kadangi tai labai stiprus ir motyvuotas varžovas.

Džiugu, kad „Red Bull“ su „Ferrari“ negali prie mūsų priartėti, o man ant pakylos netektų vėl gerti šampano iš bato – patikėkite, tai menkas malonumas“, – pabrėžė N. Rosbergas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.