– Apie ką ėjo kalba skubiai surinktame komandos posėdyje?

– Mes pakalbėjome su abiem lenktynininkais, situacija trasoje buvo nevienareikšmiška ir labai sudėtinga mūsų komandai. Šiandien mes iš karto praradome 43 taškus po tų sunkių pastangų, kurias komanda dėjo per pastarąsias dvi savaites. Bet jūs žinote, kad komanda leidžia tarpusavyje rungtis komandos pilotams ir kartais įvyksta panašūs dalykai. Teisėjai pasakys savo nuomonę, bet mes nenorime visos kaltės suversti kuriam nors vienam pilotui.

– Bet Niki Lauda yra įsitikinęs, kad dėl avarijos yra kaltas Lewisas Hamiltonas...

– Jis yra lenktynininkas ir incidentą vertina iš savo požiūrio taško, remiasi savo instinktais – Niki turi teisę išsakyti savo nuomonę. Bet jei išstudijuoti visą informaciją ir pakalbėti su abiem pilotais, vaizdas gali būti visai kitoks.

– Prieš dvejus metus jūsų abu pilotai Spa trasoje jau buvo susidūrę, po to ekipa atliko labai išsamų tyrimą. Kaip bus šį kartą?

– Dar kartą sakau, kad situacija buvo labai sudėtinga, abu pilotai dėl to labai išgyvena ir mes dar ne kartą su jais apie tai kalbėsimės. Žiūrėsime visus įmanomus vaizdo įrašus, išstudijuosime telemetrijos duomenis išsiaiškinsime visa aplinkybes. Tikimės, kad ateityje daugiau panašių įvykių nebus...

Teisėjai nusprendė nebausti „Mercedes“ pilotų

F-1 teisėjai nusprendė, kad Ispanijos GP lenktynių pradžioje įvykusi avarija, kurioje nukentėjo abu „Mercedes“ pilotai, buvo lenktyninis incidentas, tad nė vienas iš sportininkų nebuvo nubaustas.

Po starto Lewisas Hamiltonas bei jo komandos draugas Nico Rosbergas kovojo dėl pirmos vietos. Atvažiuojant į ketvirtąjį posūkį britas bandė lenkti vokietį, tačiau pastarasis pasuko į dešinę ir nepaliko varžovui laisvos vietos. Atsidūręs už trasos ribų L. Hamiltonas nebesuvaldė automobilio ir slysdamas kliudė priekyje važiavusį N. Rosbergą. Po susidūrimo abu sportininkai pasitraukė iš lenktynių.

Po lenktynių paaiškėjo, kad trečiame trasos posūkyje N. Rosbergo automobilyje buvo įjungtas režimas, kurio metu hibridinė sistema pradėjo kaupti energiją. L. Hamiltonui tai leido priartėti prie varžovo.

Supratęs, kas nutiko, N. Rosbergas pakeitė nustatymus ir ėmė gintis. Tuo metu L. Hamiltonas jau bandė lenkti priekyje važiavusį varžovą. Viskas baigėsi kontaktu ir pilotų pasitraukimu iš lenktynių.

Teisėjai nusprendė, kad tai buvo lenktyninis incidentas, tad nenubaudė nei L. Hamiltono, nei N. Rosbergo.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.