Komentuodamas keistą incidentą, „Formulės-1“ lenktynininkų asociacijos prezidentas Pedro de la Rosa paragino kruopščiai išnagrinėti incidentą ir imtis būtinų pokyčių užkirsti kelią tokiems įvykiams ateityje.

„Visų pirma, turime suprasti, kas nutiko, kokių saugumo priemonių buvo imtasi ir kaip aerodromas buvo paruoštas „Formulės-1“ bandymams“, – pareiškė ispanas. - Mes turime vienintelį tikslą – užtikrinti, kad tai nepasikartotų dar kartą. Tačiau visų pirma turime išsiaiškinti faktus, o šiuo metu neturime visiškai jokios informacijos“.

„Išnagrinėsime faktus, ar nereikia nieko pakeisti. Kai nutinka toks incidentas, reiškia, kad kažkas buvo padaryta blogai. Tarptautinė automobilių federacija (FIA), komandos ir GPDA kartu turi užtikrinti, kad būtų atlikti reikiami pakeitimai.“

Sporto užkulisiuose jau diskutuojama, kad šios savaitės įvykis gali paskatinti „Formulės-1“ automobilių bandymų tiesia linija sugriežtinimą arba uždraudimą apskritai.

Kartu spėliojama, kad tai gali pagreitinti ir FIA jau išmėgintų „Formulės-1“ automobilių kokpito saugos lankų arba naikintuvus primenančio uždaro permatomo gaubto įvedimą.