Po varžybų Spa trasoje minėtas M. Verstappenas susilaukė nemažai kritikos dėl savo agresyvaus elgesio trasoje. Kritiką sportininko adresu išsakė abu „Ferrari“ lenktynininkai. K. Raikkonenas teigė, kad M. Verstappenas ateityje gali tapti didelės avarijos kaltininku.
Pats olandas neliko patenkintas abiejų „Ferrari“ pilotų išsakytais komentarais.

„Manau, kad jie turėtų gėdytis. Turėdami tiek patirties jie sukėlė avariją, o po lenktynių skundėsi dėl mano veiksmų“, – kalbėjo M. Verstappenas. - Jie neturėtų iš viso to daryti dramos. Abu turi suprasti, kad aš nesu patenkintas tuo, jog jie sugadino man lenktynes.“

M. Verstappenas paaiškino, kodėl Belgijoje vykusių F-1 lenktynių metu jis elgėsi agresyviai.

„Jeigu jie sugadina man lenktynes, tikrai pasistengsiu, kad po to jiems nebūtų lengva. Manau, jog jie tai turėtų suprasti patys. Tikrai nesakysiu: prašau, aplenkite mane. Jei ne incidentas pirmame posūkyje, tikrai nebūčiau vėliau buvęs toks agresyvus.“

Olando teigimu, teisėjai nesvarstė jo veiksmų trasoje, o tai reiškia, kad jis nepadarė nieko blogo.

„Manau, kad Kimi tiesiojoje turėjo truputi sumažinti greitį. Teisėjai nemano, kad padariau kažką blogo, tad viskas yra gerai. Dabar „Ferrari“ pilotams esu lyg raudonas skuduras buliams. Mūsų keliai nuolat susikerta. Italijoje viską pradėsime iš naujo ir stengsimės pasiekti kuo geresnį rezultatą. S. Vettelis gali ateiti ir pasikalbėti su manimi. Bet jis turi suprasti, ką padarė blogai pirmame posūkyje.“

Ch. Horneris: M. Verstappenas pasimokys iš lenktynių Belgijoje

„Red Bull“ vadovas gynė komandos pilotą M. Verstappeną teigdamas, kad pastarasis Belgijoje vykusiose lenktynėse nepadarė nieko blogo. Brito teigimu, jaunasis olandas pasimokys iš to, kas nutiko praėjusį savaitgalį Spa trasoje.

Po lenktynių Belgijoje M. Verstappenas susilaukė nemažai kritikos dėl savo veiksmų sekmadienį vykusių varžybų metu. Olandas dalyvavo pirmame posūkyje įvykusioje avarijoje, kurios metu savo automobilius taip pat apgadino abu „Ferrari“ pilotai. Pastarieji vėliau neliko patenkinti „Red Bull“ atstovo veiksmais ginant užimamą poziciją.

Po lenktynių vienas iš „Mercedes“ vadovų Toto Wolffas teigė, kad M. Verstappeno elgesys buvo „gaivinantis, bet pavojingas“.

Ch. Horneris mano, kad Belgijoje vykusių varžybų metu M. Verstappenas elgėsi agresyviai, bet taisyklėms nenusižengė.

„Mane stebina tai, kad Toto komentuoja dalykus, kurie su juo yra visiškai nesusiję. Taip, Maxas elgėsi ryžtingai ir rizikingai, bet jam pavyko išsisukti. Teisėjai jam neturėjo jokių priekaištų. Jeigu jis būtų nusižengęs taisyklėms, neabejoju, kad Danny Sullivanas arba Charlie Whitingas tikrai būtų apie tai informavę teisėjus. Manau, kad Maxas pasimokys iš lenktynių Belgijoje“, – kalbėjo Ch. Horneris.

Startavęs iš antros pozicijos, M. Verstappenas pateko į avariją jau pirmame posūkyje po starto. Ch. Horneris nemano, kad kuris nors sportininkas turėtų būti kaltinamas dėl įvykusio incidento.

„Manau, kad Sebastianas (Vettelis) pirmame posūkyje juos truputi per daug prispaudė. Jis turbūt nežinojo, kad ir Maxas bandė įveikti posūkį vidine trajektorija. Tuo tarpu Kimi nebeturėjo kur trauktis. Manau, kad tai buvo tiesiog lenktyninis incidentas, kuris įvyko dėl Sebo veiksmų. Galbūt jis buvo truputi per daug agresyvus įveikdamas tą posūkį.

Kimi žinojo, kad Maxas taip pat bando įveikti posūkį vidine trajektorija. Jis nieko negalėjo padaryti. Akivaizdu, kad tai buvo lenktyninis incidentas, kurį sukėlė posūkį išore bandęs įveikti sportininkas, agresyviai pasukęs į dešinę pusę.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.