Pratęsti kontraktą su sunkią galvos traumą besigydančiu M. Schumacheriu atsisakė laikrodžius gaminanti kompanija „Audemars Piguet“ (vardinis lenktynininko laikrodis net išimtas iš kolekcijos). Sutarties nepratęsė ir Vokietijos garažų vartų gamintojas „Hormann“.

Anksčiau su M. Schumacheriu bendradarbiauti atsisakė dar keturi rėmėjai: „Jet Set“, „Navyboot“, „Rosbacher“ ir „Erlinyou“.

Legendinį vokiečių pilotą ir toliau remia „Deutsche Vermongensberatung“, kuri palaiko jo sūnų Micką.

Šiuo metu Schumacheris-vyresnysis jau gali sėdėti ir pažįsta artimuosius. Tačiau jis nekalba, nes jo veido raumenys atrofavosi.

M. Schumacheris sunkią galvos traumą patyrė 2013 metų gruodžio 29-ą dieną slidinėdamas Prancūzijos Alpių kalnuose, Maribelio kalnų kurorte. Birželio 16-ą jis buvo pažadintas ir dirbtinės komos. Jis šalmu dengiama galva trenkėsi į uolą. Pasiektas gelbėtojų per mažiau nei dešimt minučių, tuo metu dar sąmoningas vokietis buvo sraigtasparniu išskraidintas iš pradžių į vietos ligoninę, o po to - į smegenų traumomis besispecializuojantį medicinos centrą Grenoblyje.

Siekdami išgelbėti sportininko gyvybę, medikai sukėlė dirbtinę komos būseną ir skubiai jį operavo. M. Schumacheris iki birželio dirbtinėje komoje gydėsi Prancūzijos Grenoblio klinikoje, o nuo birželio - Šveicarijoje, Lozanoje.

Anksčiau spaudoje pasirodė pranešimų, jog M. Schumacherio žmona Corinna Schumacher ketino pirkti 17 mln. JAV dolerių vertės medicininės įrangos, kad vyru galėtų rūpintis namuose.

M. Schumacheris karjerą „Formulėje-1“ baigė po 2012 metų sezono „Mercedes“ komandoje. Septynis pasaulio čempiono titulus jis iškovojo 1994–1995 metais „Benetton“ ekipoje ir 2000–2004 metais „Ferrari“ gretose.

Legendinis lenktynininkas yra vedęs žmoną Corinną ir turi du vaikus – 16-metę dukrą Giną-Marię ir 14-metį sūnų Micką, su kuriuo nelemtą sekmadienį ir leido laiką slidinėdamas. Komoje M. Schumacheris išbuvo penkis su puse mėnesio – daugiau nei 150 dienų.

Michaelio Schumacherio dosjė:

Gimė: 1969 metų sausio 3 d.;
Pirma GP pergalė: Belgija 1992 metai;
Paskutinis GP etapas: Kinija 2006 metai;
Lenktynės: 303;
Pergalės: 91 (155 prizinės vietos);
Čempionas: 7 kartus (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 ir 2004 metais).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)