Legendinio Vokietijos piloto vadybininkė Sabine Kehm video interviu teigia, kad M. Schumacherio sveikata gerėja.

„Mes esame laimingi, kad galime pranešti, kad jis vis sveiksta. O juk reikia turėti galvoje jo patirtos traumos rimtumą. Žinoma, tai atims labai daug laiko visiems, kurie skiria savo jėgas kovai (už jo sveikatą). Mes esame laimingi, kad galime tęsti šią kovą“, - sakoma S. Kehm kreipimesi.“

Šis interviu pasirodė penktadienį ir buvo skirtas reklamos akcijai. Visuomenei buvo pristatytas naujas laikrodis, prie kurio dizaino kūrimo prisidėjo pats M. Schumacheris. Laikrodžio prezentacija vyko netoli piloto namų, kur šiuo metu jis yra gydomas.

M. Schumacheris dalyvavo 91-eriose F-1 pasaulio čempionato lenktynėse ir septynis kartus tapo jų čempionu. Slidinėdamas Maribelos kurorte lenktynininkas griuvo, galva smogė į uolą ir patyrė sunkią traumą.

Nuo pražūties M. Schumacherį išgelbėjo šalmas, kuris nuo smūgio net suskilo. Nuskraidintas į ligoninę vokietis buvo panarintas į dirbtinę komą, kurioje praleido beveik pusmetį.

Nors 46-erių pilotas jau yra pabudęs komos, bet yra paralyžiuotas ir savo dienas leidžia neįgaliojo vežimėlyje. Vokietis nekalba, jį kamuoja problemos su atmintimi. Tačiau jis jau gali komunikuoti akimis. Kiek anksčiau buvo pranešta, kad kuomet išgirsta savo žmonos ir vaikų balsus, vokietis pravirksta.

DELFI primena, kad traumą, po kurios paniro į komą, M. Schumacheris patyrė 2013 metų gruodžio 29-ą dieną slidinėdamas Prancūzijos kalnų kurorte Maribelyje.

Pasiektas gelbėtojų per mažiau nei dešimt minučių, tuo metu dar sąmoningas vokietis buvo sraigtasparniu išskraidintas iš pradžių į vietos ligoninę, o po to į smegenų traumomis besispecializuojantį medicinos centrą Grenoblyje. Siekdami išgelbėti sportininko gyvybę, medikai sukėlė dirbtinę komos būseną ir skubiai jį operavo.

M. Schumacheris karjerą „Formulėje-1“ baigė po 2012 metų sezono „Mercedes“ komandoje. Septynis pasaulio čempiono titulus jis iškovojo 1994–1995 metais „Benetton“ ekipoje ir 2000–2004 metais „Ferrari“ gretose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)