Nors pati komanda oficialiai treniruočių nutraukimo priežasties taip ir nedetalizavo, žurnalas tvirtina jas sužinojęs iš savo neoficialių ir, kaip įprasta, neįvardinamų šaltinių.

Tų pačių leidinio kontaktų ekipoje teigimu, problema buvo pastebėta dar prieš dvi savaites Jereze, kai Kimi Raikkonenas inžinierius informavo apie keistą vairo mechanizmo veikimą. Primename, kad po lygiai tokių pat Romaino Grosjeano atsiliepimų bandymai ir buvo nutraukti.

"Auto Motor und Sport“ teigimu, prie problemos galėjo prisidėti ir apsiskaičiavęs iš „Red Bull“ pernai persiviliotas anglies pluošto specialistas. Leidinys rašo, kad tvirtinimo taškų sutvirtinimas kainuos šiek tiek papildomo svorio, tačiau tai turėtų būti atlikta laiku prieš kitą savaitę vyksiančią trečiąją bandymų sesiją.

Panašu, kad „Lotus“ taip pat galės susigrąžinti bent vieną iš trijų prarastų bandymų dienų. Vienų šaltinių teigimu, komanda privačius važiavimus surengs jau artėjantį pirmadienį, kitų – treniruosis kartu su „Ferrari“ ir „Red Bull“ dar po savaitės.