„Tai nebuvo lengviausia kvalifikacija. Pasitaikė įvairiusių dalykų, kurie trukdė įsivažiuoti. Tačiau pavyko tai padaryti iki važiavimų pabaigos likus dviems ratams. Esu labai patenkintas rezultatu. Iškovojus „pole“ poziciją čia apima ypatingas jausmas. Sunku nupasakoti kokia tai sudėtinga trasa. Čia labai svarbu kuo greičiau įsivažiuoti ir nuolatos gerinti savo rezultatus“, - sakė L. Hamiltonas.

„Esu patenkintas šiuo rezultatu, nes pirmoje ir antroje kvalifikacijoje man sekėsi ne itin gerai, niekaip nepavyko užfiksuoti gero rezultato. Tačiau viskas baigėsi labai gerai, tad esu tuo patenkintas. Su nekantrumu laukiu lenktynių. Rodos paskutinį kartą čia 2006 m. GP2 varžybas pradėjau iš „pole“ pozicijos. Tad mums tai buvo ypatinga diena. Turime labai gerą automobilį, tad sekmadienį tikimės iškovoti pergalę“, - teigė „Formulės-1“ sezono lyderis.

N. Rosbergas: privalėjau atakuoti

Antras Monake vykusioje kvalifikacijoje likęs Nico Rosbergas teigė, kad jis privalėjo atakuoti, nes tai buvo vienintelis būdas įveikti komandos draugą Lewisą Hamiltoną.

Tačiau vokiečio atakas vainikavo klaidos. Vieną iš jų sportininkas padarė pradėdamas paskutinį savo greitą ratą. N. Rosbergui taip ir nepavyko greičiu pranokti „pole“ poziciją iškovojusio L. Hamiltono. Nuo brito 0,3 sek. atsilikęs vokietis turėjo tenkintis antra vieta.

„Turbūt nutiko priešingai nei Lewisui – nuo pat kvalifikacijos pradžios įsivažiavau į rimtą, tačiau paskutinėje dalyje viskas pakrypo į blogąją pusę. Žinoma, privalėjau atakuoti. Žinojau, kad Lewisas bus greitas, tad turėjau atakuoti, tačiau norimo rezultato pasiekti nepavyko“, - sakė N. Rosbergas.

„Mus skyrė nedidelis laiko tarpas ir aš žinojau, kad galiu pasirodyti geriau. Pakeičiau automobilio balansą, kadangi įveikiant pirmą greitą ratą slydo priekis. Tikėjausi, kad viskas bus gerai, deja, bet iškovoti „pole“ pozicijos nepavyko.“

S. Vettelis pirmame posūkyje tikisi įveikti N. Rosbergą

Trečią startinę poziciją Monake iškovojęs Sebastianas Vettelis sekmadienio lenktynėse tikisi įveikti bent vieną iš „Mercedes“ pilotų.

Vokietis buvo greičiausias paskutinė treniruotėje, tačiau kvalifikacijoje taip ir nesugebėjo rimčiau pasipriešinti „Sidabrinių strėlių“ atstovams.

S. Vettelis tikisi bent vieną iš „Mercedes“ pilotų po starto aplenkti pirmame posūkyje: „Viskas įmanoma. Žinome, kad Monake yra sunku lenkti, tačiau varžovams įveikti turėsime 78 ratus. Startas bus labai svarbus. Varžybas pradėsiu vidinėje trasos dalyje. Tai suteiks man galimybę pirmame posūkyje įsiterpti tarp dviejų „Mercedes“ pilotų. Monake dažniausiai vyksta ne itin įdomios lenktynės, tačiau jei pradės lyti... Nežinau kokios orų prognozės sekmadieniui.“

S. Vettelio teigimu, kvalifikacijoje jam nepavyko išspausti visko iš „Ferrari“ automobilio: „Esu patenkintas rezultatu, tačiau šiandien mums buvo kiek vėsoka. Saulė slėpėsi už debesų, tad net ir naudojant pačias minkščiausias padangas visi turėjo šiokių tokių problemų. Trečia pozicija – gera vieta pradėti lenktynes. Tikiuosi, kad pavyks išskirti „Mercedes“ pilotus.“

F. Alonso: galėjome iškovoti šeštą poziciją

Kvalifikacijos metu su technikos gedimu susidūręs Fernando Alonso mano, kad galėjo iškovoti šeštą startinę poziciją.

Ispanas treniruočių metu demonstravo gana gerą formą ir tikėjosi kvalifikacijoje patekti tarp dešimties greičiausių. Vis dėlto sportininkui koją pakišo elektronikos gedimas, tad „McLaren“ pilotas Monake vyksiančias varžybas pradės iš keturioliktos pozicijos.

„Viskas išsijungė, tad nebegalėjome tęsti pasirodymo kvalifikacijoje. Labai gaila, nes žinojome, kad ši kvalifikacija buvo labai svarbi. Startuojant iš rikiuotės vidurio užstringi už lėtesnių pilotų ir turi važiuoti paskui juos. Kitam etapui turime pasiruošti geriau“, – sakė F. Alonso.

„Jei neklystu šiandien ryte, kai man niekas netrukdė, užfiksavau trečią rezultatą. Žinoma, kvalifikacijoje nebūtume iškovoję trečios vietos, tačiau tikrai galėjome būti šešti arba septinti. Žinome, kad esame pažeidžiami, tačiau turime patobulėti visose srityse, ypač patikimumo.“

F. Alonso nepuoselėja didelių vilčių lenktynėse iškovoti gerą rezultatą: „Lenktynės čia baigiasi šeštadienį. Sekmadienį vyksta tik įprastinė procedūra. Turėtų būti nuobodu. Kažko ypatingo negalime tikėtis – tai Monako GP. Jei startuoji iš šešioliktos vietos ir nieko ypatingo neįvyksta, tada ir finišuoji 16-as.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.