„Visas komandos sunkus darbas atsipirko. Negaliu patikėti koks puikus yra šis automobilis“, – po lenktynių sakė trečią pergalę šiemet iškovojęs L. Hamiltonas.

„Džiaugiuosi, kad Nico finišavo antras. Kartu iškovojome daug taškų komandai. Ši ekipa puikiai padirbėjo. Mes esame nusiteikę toliau judėti į priekį ir tobulėti. Tikimės, kad visa ši sėkmė niekur nedings ir tęsis toliau.“

Lewisas Hamiltonas

L. Hamiltonas prisipažino, kad po problemų penktadienį, kvalifikacijoje ir lenktynėse jam viskas klostėsi daug geriau: „Po antros treniruotės turėjome atlikti daug pakeitimu. Viskas puikiai veikė, todėl galėjau tinkamai panaudoti padangas. Lenktyniavau tik su savimi. Po pirmojo sustojimo praradau nemažai laiko, tačiau vis tiek viskas klostėsi gerai.“
L. Hamiltonas taip pat pakomentavo akimirką, kuomet trumpam buvo išvažiavęs už trasos ribų.

„Pasisekė, jog saugos zona ten buvo labai plati. Čia labai dėvėjosi kairės pusės padangos. Trasoje išbuvau ilgiau nei buvome planavę. Priekinė padanga visiškai nusidėvėjo, krito temperatūra ir aš užblokavau ratus. Tačiau sėkmingai sugebėjau grįžti į trasą ir tęsti lenktynes.“

N. Rosbergas: neturėjau ryšio su komanda

Po Kinijos GP lenktynių Nico Rosbergas nors ir nusileido komandos draugui Lewisui Hamiltonui, tačiau džiaugėsi pasiektu rezultatu.

Vokietis po ne itin sėkmingo starto didžiąją lenktynių dalį lenkė lėtesnius varžovus ir galiausiai finišo liniją kirto antras.

„Vis dar pirmauju pilotų įskaitoje ir tai džiugina, atsižvelgiant į tai, kaip man nesisekė visą savaitgalį. Neturėjau ryšio su komanda, jie nežinojo, ką aš darau“, – kalbėjo „Mercedes“ ekipos atstovas.

Nico Rosbergas

„Esu patenkintas antra vieta ir dabar laukiu Ispanijos lenktynių. Labai džiaugiuosi, vairuodamas šį automobilį. Jis labai greitas ir dėl to dar maloniau lenktyniauti“, – pridūrė N. Rosbergas.

Bendroje įskaitoje po keturių etapų N. Rosbergas tik 4 taškais pirmauja prieš L. Hamiltoną.

F. Alonso: mums tai didelis siurprizas

Dukart pasaulio čempionui Fernando Alonso prireikė keturių lenktynių, kol pagaliau lenktynininkas gali tenkintis pirmuoju podiumu šį sezoną. „Ferrari“ komandos pilotas neslėpė džiaugsmo po Kinijos GP lenktynių, kuriose užėmė trečiąją vietą.

32-ejų ispanui šios dienos varžybos galėjo susiklostyti ir kitaip, kai po starto jo „Ferrari“ ratais gan stipriai susikibo su Felipe Massos pilotuojamu „Williams“ automobiliu. Visgi abiems lenktynininkams pavyko išvengti galimų pasekmių.

Fernando Alonso

„Būti ant podiumo – mums tai didelis siurprizas. Tai buvo puikus savaitgalis, šiek tiek atnaujinome „Ferrari“ automobilį. Tai fantastiškas rezultatas, nes esu trečioje pilotų įskaitoje, nusileisdamas tik Lewisui ir Nico, nors sezono startas nesusiklostė taip, kaip tikėjomės.

Paklaustas apie susidūrimą su F. Massa, F. Alonso teigė, jog jiems tiesiog pasisekė: „Viskas buvo gerai. Mums labai pasisekė, kad baigėme lenktynes. Ispanijoje tikiuosi „švaresnio“ starto.“

D. Ricciardo: nenoriu pradėti jokių konfliktų

Šiemet „Red Bull“ gretose debiutavęs Danielis Ricciardo vėl buvo greitesnis už keturiskart pasaulio čempioną Sebastianą Vettelį.

„Red Bull“ ekipa Kinijos GP lenktynių metu įsakė S. Vetteliui praleisti į priekį tuo metu greitesnį buvusį D. Ricciardo. Visgi labiau patyręs ekipos pilotas atsisakė tai padaryti, todėl kelis ratus australui reikėjo bandyti aplenkti S. Vettelį pačiam.

Danielis Ricciardo

Dėl to D. Ricciardo prarado nemažai laiko ir galbūt neteko galimybės pakovoti su Fernando Alonso dėl trečiosios vietos.

„Man nebuvo žinoma, ką Vettelis kalbėjo lenktynių metu. „Nežinojau, kokios strategijos laikomės mes, bet galiausiai jį aplenkiau. Nenoriu pradėti jokių konfliktų“, – mintimis dalijosi D. Ricciardo.

S. Vettelis: pats nusprendžiau praleisti D. Ricciardo

Kurį laiką komandos nurodymų nepaisęs Sebastianas Vettelis vėliau pats nusprendė į priekį praleisti ekipos draugą Danielį Ricciardo.

Antroje varžybų pusėje australas pasivijo čempiono titulą šiemet ginantį vokietį. „Red Bull“ ne kartą radijo ryšiu prašė S. Vettelio į priekį praleisti komandos draugą. Vokietis susisiekė su ekipa ir paklausė su kokiomis padangomis važiuoja D. Ricciardo. Sužinojęs, kad su tokiomis pat kaip ir jis, vokietis radijo ryšiu pareiškė, kad australui nepasisekė.

Sebastianas Vettelis

Tačiau kaip po lenktynių teigė pats S. Vettelis, jis nusprendė į priekį praleisti D. Ricciardo, kai sužinojo, jog pastarajam yra parinkta ne trijų, o dviejų sustojimų taktika. „Manau, kad nebuvo prasmės jį ilgiau užlaikyti“, – sakė „Red Bull“ pilotas S. Vettelis.

„Jis buvo daug greitesnis. Galų gale mums buvo parinktos skirtingos taktikos. Kai sužinojau tai, nusprendžiau praleisti jį į priekį. Vėliau supratau, kad niekaip nebūčiau jo išlaikęs už savęs.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)