Po šios pergalės L. Hamiltonas turnyro lentelėje atsilikimą nuo savo komandos draugo sumažino iki 19 taškų.

Pirmaujančio N. Rosbergo sąskaitoje yra 349, o antrąją vietą užimančio L. Hamiltono – 330 taškų.

Jei L.Hamiltono pergalė buvo visiškai pelnyta ir aiški, kur kas daugiau diskusijų sukėlė jaunojo „Red Bull“ lenktynininko iš Olandijos Maxo Verstappeno elgesys.

Lenktynių pabaigoje suklydęs, jis visais keturiais ratais paliko trasą ir savo komandos buvo paprašytas užleisti trečią poziciją „Ferrari“ pilotui Sebastianui Vetteliui, tačiau atsisakė tai padaryti ir finišavo prizinėje pozicijoje.

Savo ruožtu ketvirtas finišavęs S. Vettelis paskutiniame rate ėmė nervintis ir trasoje vos nesusidūrė su kitu „Red Bull“ lenktynininku Danieliu Ricciardo.

Dar lenktynių metu buvo paskelbta, kad visų trijų pilotų elgesys bus svarstomas – jie gali būti nubausti arba netgi diskvalifikuoti.

Ilgai nelaukę arbitrai priėmė griežtą sprendimą dėl vieno iš pilotų – iš karto po finišo paaiškėjo, kad pagrindinis incidentų kaltininkas M. Verstappenas baudžiamas 5 sek. bauda ir krenta į penktąją poziciją.

Taigi, trečioji vieta atiteko S. Vetteliui, o ketvirtoji – D. Ricciardo.

Situacija buvo paradoksali – M. Verstappenas buvo priverstas palikti prizininkų kambarį, o į jį bėgte atskubėjo arbitrų verdiktą išgirdęs S. Vettelis.

Štai taip atrodo Meksikos lenktynių rezultatai po arbitrų sprendimo.

Iki čempionato finišo liko du etapai – lapkričio 13-osios lenktynės San Paule ir lapkričio 27-osios – Abu Dabyje.

Lyderių rikiuotė turnyro lentelėje po Meksikos etapo.

1. N. Rosbergas – 349 tšk.
2. L. Hamiltonas – 330 tšk.
3. D. Ricciardo – 239 tšk.
4. S. Vettelis – 192 tšk.
5. K. Raikonnenas – 178 tšk.

L. Hamiltonui tai buvo jau 51-oji pergalė etape per karjerą F-1 – pagal šį rezultatą jis susilygino su legendiniu Alainu Prostu ir atsilieka tik nuo Michaelio Schumacherio.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)