D. Ricciardo minėtąjį ritualą perėmė iš tautiečių, lenktyniaujančių kituose čempionatuose. Pirmą kartą australas šampano iš savo paties bato atsigėrė Vokietijoje, kur šiemet iškovojo prizinę vietą. Prieš lenktynes Singapūre sportininkas pareiškė, kad šampaną iš savo paties bato gers tik tada, kai iškovos pergalę.

Ilgai laukti nereikėjo. Pasinaudojęs Lewiso Hamiltono nesėkme D. Ricciardo triumfavo Malaizijoje vykusiose lenktynėse ir pergalės šampanu dalinosi su visais, kurie buvo kartu su juo ant apdovanojimų pakylos. Tiesa, Markas Webberis nuo šio ritualo išsisuko. Antrą kartą šampano iš tautiečio bato gerti nenorėjęs buvęs F-1 pilotas metė D. Ricciardo batą į žiūrovų minią.

„Po viso šito mano draugų ratas tikrai nepadidėjo, – spaudos konferencijos metu juokavo D. Ricciardo. – Man asmeniškai patinka tas skonis. Šį kartą jis tikrai buvo ypatingas. Tai buvo lyg desertas. Nežinau, ką kiti apie tai galvoja. Nico man sakė, kad jam nepatiko.“

Trečias finišo liniją kirtęs Nico Rosbergas neliko sužavėtas D. Ricciardo ritualu.

„Tikiuosi, kad šiemet jis daugiau neiškovos nė vienos pergalės“, – juokaudamas sakė „Mercedes“ pilotas.

Tuo metu „Red Bull“ vadovo Christiano Hornerio teigimu, jam labiau rūpėjo ne šampano skonis, o sportininko sveikata.

„Tikiuosi, kad po tokio ritualo jis neužsikrės jokiomis ligomis. Nesu didelis šampano mėgėjas, bet gerti jį iš suprakaitavusio bato... Panašu, kad man jis patiko labiau nei Nico Rosbergui“, – kalbėjo „Red Bull“ vadovas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.