Po kontakto su britu vokietis nukrito į dešimtą vietą, bet sportininkui pavyko įveikti kelis varžovus ir finišuoti penktoje pozicijoje.

„Sebastianas puikiai startavo. Mano startas buvo gana neblogas. Tuo metu Lewisas startavo tikrai prastai“, – kalbėjo N. Rosbergas.

„Važiavau išorine trajektorija. Barselonoje Lewisą bandžiau lenkti išore ir toks manevras pasiteisino. Bandžiau tą patį padaryti ir Kanadoje. Tačiau Lewisas atliko agresyvų lenktyninį manevrą. Po kontakto aš atsidūriau už trasos ribų. Tad mano manevras šį kartą nepasiteisino“, – sakė jis.

„Tuo metu buvau labai nepatenkintas. Tačiau tai – lenktynės. Mano darbas yra pasirūpinti, kad kitą kartą po tokios dvikovos aš atsidurčiau priekyje. Man šis incidentas daug kainavo, kadangi praradau ne vieną poziciją. Vėliau tai buvo lyg kopimas į kalną bandant aplenkti kuo daugiau varžovų“, – teigė vokietis.

N. Rosbergas prasitarė, kad lenktynių pabaigoje jo automobilio bake vos nesibaigė degalai:

„Turėjome šiokių tokių problemų. Man vos nesibaigė degalai. Štai kodėl negalėjau tinkamai atakuoti Maxo. Jis puikiai padirbėjo gindamas savo poziciją“.

„Turėjau sumažinti tempą, kad sutaupyčiau degalų, o po to vėl atakuoti. Viskas baigėsi tuo, kad apsisukau trasoje. Tačiau man pasisekė, kad galėjau tęsti lenktynes ir jose finišuoti“, – prisipažino jis.

S. Vettelis: L. Hamiltonas buvo truputį per greitas

„Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis liko patenkintas savo pasirodymu Monrealyje vykusiose F-1 lenktynėse.

Po starto kurį laiką pirmavęs vokietis lenktynių metu atliko du sustojimus. Tuo metu antrąją pergalę iš eilės iškovojęs Lewisas Hamiltonas stojo tik kartą.

„Lewisas šiandien buvo truputį per greitas, – po lenktynių sakė S. Vettelis. – Manau, kad mums tai buvo puikus savaitgalis. Startas susiklostė fantastiškai. Po to viskas vyko ne itin sklandžiai. Man nepavyko tinkamai įveikti paskutinio posūkio.“

„Spaudžiau kiek galėjau visų lenktynių metu. Dviejų sustojimų taktiką pasirinkome gana anksti ir tikėjomės vėliau grįžti į pirmą vietą. Tačiau Lewisas trasoje išbuvo ilgiau, tad galėjo geriau susipažinti su padangų nusidėvėjimu. Jos atlaikė ilgesnę distanciją nei mes tikėjomės. Vėliau sumažinti atsilikimą buvo sunku. Bet kokiu atveju mums tai buvo puikus savaitgalis.

Pastarosiose keleriose lenktynėse mums sunkiai sekėsi. Tačiau šį kartą buvome stipresni. Tai buvo smagios lenktynės. Nenoriu nieko kaltinti. Tiesiog padangos nesidėvėjo taip stipriai, kaip mes to tikėjomės“, – pasakojo jis.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.