Iki 2007 m. vyriausiuoju „McLaren“ automobilių kūrėju dirbęs specialistas buvo pagautas su konfidencialia „Ferrari“ technine informacija ir turėjo kuriam laikui palikti sportą. Nuo šio rudens jis dirba „Williams“ komandos technikos direktoriumi.

„M. Coughlano sugrįžimas yra skandalas. Atrodo, „Formulė-1“ niekada nepraleidžia progos iš savęs pasityčioti“, - taip italų „La Stampa“ brito sugrįžimą į sportą pakomentavo L. di Montezemolo.

Pats M. Coughlanas vasarą teigė besigailintis savo praeityje atliktų veiksmų ir išreiškė viltį sugrįžimu susigrąžinti pagarbą sau.

„Tai pakeitė mano gyvenimą, nes privertė gerai apgalvoti save ir savo veiksmus. Išėjimas iš mylėto sporto ir komandos bei mano veiksmų pasekmės ekipai ir jos gerbėjams mane sukrėtė“, – prisimindamas ketverių metų senumo įvykius vasarą kalbėjo specialistas.

„Dabar galiu tik sunkiai dirbti ir iš naujo užsitarnauti sau vietą „Formulėje-1“. Būtent tai ir esu pasiryžęs padaryti „Williams“ komandoje“, – teigė britas.

„Norėčiau pasinaudoti šia proga ir atsiprašyti visų, kuriems turėjo įtakos mano elgesys, ypač žmonių „McLaren“ ir „Ferrari“ bei šių ekipų gerbėjų“.

„Aš nuoširdžiai gailiuosi savo veiksmų ir visiškai priimu man FIA skirtą bausmę. Galiu tik tikėtis, kad man pavyks susigrąžinti visų pagarbą“, - pridūrė jis.