Už sugedusios pavarų dėžės keitimą vokietis buvo nubaustas trečią kartą. Kvalifikacijoje iškovojęs šeštą poziciją, sportininkas rytojaus lenktynes turės pradėti tik vienuoliktas.

Vokietis dėl prasto technikos patikimumo pradėjo nerimauti po to, kai pavarų dėžė sugedo ne tik penktadienį, bet ir šeštadienį vykusių treniruočių metu.

„Su problemomis susidūrėme vakar ir šiandien. Tai turi baigtis, – sakė S. Vettelis. – Žinoma, anksčiau turėjome problemų dėl kitų priežasčių, ypač pirmą kartą, kai patyriau avariją Kinijoje. Problemos, su kuriomis susidūrėme vakar ir šiandien, yra kažkas naujo. Turime jas pašalinti“

S. Vettelis pasidžiaugė tik tuo, kad kvalifikacijos metu jam pavyko išvengti techninių problemų.

„Kvalifikacijoje neturėjome techninių problemų. Jų išvengė ir Kimi. Tad tikiuosi, kad ir rytoj viskas bus gerai. Tačiau šį savaitgalį su ta pačia problema susidūrėme du kartus.

Neturėjome tokių problemų anksčiau. Galbūt tai susiję su šia trasa. Pavarų dėžė sugedo toje pačioje vietoje. Turime išsiaiškinti kodėl taip nutiko. Šiandien mums buvo skirta penkių starto pozicijų bauda. Jei problema pasikartos, būsime nubausti vėl. Jei pavarų dėžė suges lenktynių metu, finišo tikrai nepasieksime“, – pareiškė jis.

S. Vettelis mano, kad kvalifikacijoje jis galėjo pasirodyti geriau.

„Pirmą greitąjį ratą pradėjau gana gerai, tačiau vos suvaldžiau automobilį „Stowe“ posūkyje. Ten praradau daug laiko. Įveikdamas antrąjį greitą ratą per plačiai išvažiavau pirmame posūkyje. Vėliau buvo sunku susigrąžinti prarastą laiką.

Svarbiausią akimirką neįveikiau rato taip, kaip to norėjau. Tempas buvo gana geras. Galėjome išskirti „Red Bull“ pilotus, tačiau nepavyko to padaryti“, – apgailestavo vokietis.

K. Raikkonenas: mums trūksta greičio

Kimi Raikkoneno teigimu, „Ferrari“ komanda Silverstoune yra nepakankamai greita, kad galėtų rimčiau pasipriešinti „Red Bull“ ir „Mercedes“ ekipoms.

Suomis ir jo komandos draugas S. Vettelis vykusioje kvalifikacijoje užėmė penktą ir šeštą vietas. Vokietis, dėl pavarų dėžės keitimo, lenktynes turės pradėti iš 11-os pozicijos.

„Prieš savaitgalį visada sunku pasakyti, kas nutiks. Dabartinė situacija tikrai nėra ideali. Tačiau to buvo galima tikėtis“, – kalbėjo K. Raikkonenas.

„Mums tiesiog trūksta greičio. Vėjas ir ne itin aukšta temperatūra – mums tokios sąlygos nėra palankios. Tad esant tokioms sąlygoms esame atitinkamoje pozicijoje. Tikimės, kad rytoj situacija bus geresnė.

Ji nėra bloga. Automobilis kvalifikacijoje tikrai buvo geresnis nei treniruotėse. Tačiau lengva nebuvo. Galime pakeisti daug dalykų, bet mums tai ne itin pagelbės. Ar taip yra dėl trasos konfigūracijos, ar dėl sąlygų? Manau, kad problemų turime dėl sąlygų trasoje“, – teigė jis.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.