„Šiuo metu sakyčiau, kad taip (nesitikime apdovanojimų pakylos – red. past.). Tačiau aš visuomet esu šiek tiek pesimistas“, – žurnalistų paklaustas apie „Scuderia“ galimybes kautis dėl vietų trejetuke, po paskutinės bandymų Barselonoje (Ispanija) dienos atsakė P. Fry'us. - Praėjusią savaitę atlikti išmetimo sistemos pakeitimai mus šiek tiek pastūmėjo atgal ir mes bandome viską optimizuoti aplink šią sritį“.

„Akivaizdu, kad vis dar turime daug darbo gamykloje, ir Melburne turėsime naujų dalių išmėginimui“, – sakė jis.

Tiksli padėtis neaiški: gali būti ir blogiau

P. Fry'us neslėpė, kad tiksliai komandos padėties įvertinti neįmanoma – viskas paremta istoriniais duomenimis pagrįstais spėjimais, o tikroji situacija gali būti ir blogesnė, ir geresnė.

„Bandymuose visuomet sunku įvertinti tikslią savo padėtį“, – pabrėžė specialistas.

„Iš praeities žinome, kokius kuro kiekius paprastai naudoja kiti žmonės (komandos), todėl įsivaizduojame, kokia jų forma. Tačiau, jei jie ką nors pakeitė, palyginus su tuo, ką darė praėjusius dvejus ar trejus metus, aš galiu visiškai panirti į depresiją, labiau nusivilti arba mažiau nusivilti – nežinau“, – kalbėjo britas. - Manau, kad mes vis dar turime nemažai darbo“.

F.Alonso perspėja: reikės pakentėti sukandus dantis

Nepaisant „Ferrari“ sprendimo neleisti savo lenktynininkams bendrauti su žiniasklaida, pesimistinę nuotaiką savo tėvynainiams išreiškė šios lyderis Fernando Alonso.

„Keleriose pirmosiose sezono lenktynėse mes turėsime sunkumų, nes vis dar nepasiekėme šimtaprocentinės formos. Esame geros formos, nors ir yra dalykų, kuriuos dar privalome gerinti ir prie kurių turime dirbti“, – savo šalies žurnalistams kalbėjo ispanas.

„Artėjame prie bandymų pabaigos ir sezono pradžios. Norime įsitikinti, kokia mūsų padėtis. Mes dar turime darbo. Turime sukąsti dantis ir viską gerinti palaipsniui“.