Brito teigimu, nors šalyje tebesitęsia pilietiniai neramumai, padėtis čia pastebimai geresnė nei buvo praėjusį pavasarį bei vykdomos teigiamos reformos.

„Man nepatinka, kai į žmones šaudoma ar prieš juos naudojamas smurtas“, - prisimindamas praėjusių metų įvykius, sakė D. Hillas.

„Mane suerzino, kai pernai „Formulė-1“ neišsakė savo balso prieš tai, kas vyksta, tačiau nuo to laiko labai daug kas pasikeitė“.

„Akivaizdu, kad situacija Bahreine dabar suprantama geriau. Vargu ar kas norėtų grįžti į Bahreiną, jei žmonės ten ir toliau kentėtų“, - kalbėjo britas, neseniai viešėjęs šalyje su Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentu Jeanu Todtu.

„Ten išklausiau daug žmonių, įskaitant ir įvykių liudininkų. Tikiu, kad viskas keičiasi į gera. Be jokių abejonių, problemų vis dar yra, tačiau jų yra kiekvienoje šalyje. Ne taip senai ir Jungtinėje Karalystėje vyko riaušės“.

„Dabar „Formulė-1“ gali vykti į Bahreiną ramia sąžine ir nesijaudinti, kad taps įrankiu kokiame nors užglaistyme“, - pridūrė jis.

Praėjusią savaitę Sakhiro trasos, kurioje vyksta Bahreino GP lenktynės, valdytojai paskelbė atgal priėmę praėjusių metų neramumų metu atleistus darbuotojus.

Vietos žmogaus teisių aktyvistai, tuo tarpu, ir toliau ragina „Formulės-1“ komandas boikotuoti balandį planuojamas lenktynes.