„Visų pirma „Formulė-1“ privalo lenktyniauti JAV vien tam, kad galėtų vadintis pasaulio čempionatu. Kiekvienas etapas turėtų vykti skirtingose šalyse“, - sakė škotas.

Jo nuomone, daugelis amerikiečių skeptiškai žiūri į 2012 m. įvyksiančias F-1 varžybas Ostine (JAV). Lenktynininko teigimu, vienas iš būdų sudominti vietinius žmones, šalyje pastatyti išskirtinę trasą, kurioje vyktų itin įdomios lenktynės.

„Hermannas pats lenktyniavo kėbuliniais automobiliais Niurburgringo trasoje. Tad, logiškai mąstant, žmogus, kuriam teko lankytis begalėje gerų lenktynių žiedų turėtų suprojektuoti kažką ypatingo.

Turkijos trasa garsi savo nelygiu aštuntuoju posūkiu. Įveik jį blogai ir prarasi marias laiko. Malaizijos lenktynių žiedą galime laikyti vieną iš pirmųjų naujosios kartos trasų. Ji taip pat turi keletą gerų posūkių“, - apie H. Tilke suprojektuotas trasas kalbėjo škotas.

„Ko labiausiai reikia, tai greitų posūkių ir vietų, kuriose būtų galima lenkti. Svarbu, kad naujas lenktynių žiedas patiktų pilotams. Jei lenktynininkai apie trasą atsilieps teigiamai, ji patiks ir žiūrovams“, - pareiškė DTM čempionate besivaržantis sportininkas.

„Metų pradžioje apsilankiau Watkins Glen trasoje. Daug buvau apie ją girdėjęs, tačiau iki tol neteko joje pasivažinėti. Taigi išbandžiau ir galiu pasakyti, jog tai labiausiai gąsdinanti trasa, kurioje man yra tekę važiuoti. Tačiau būtent tokiose vietose ir jauti malonumą lenktyniaudamas bolidu. Reikia trasos su tokiais posūkiais, kurie taptų tikru iššūkiu pilotams“, - pridūrė D. Coulthardas.