Britas, šiemet lenktyniaujantis „Formulės-E“ čempionate, buvo vienas iš daugelio pilotų, kuriam dėl pinigų stygiaus nepavyko prasimušti į „Formulę-1“.

F-1 komandos nebesižvalgo į kitus čempionatus ir pamačiusios gerą sportininką nebesako: „Dieve, koks jis geras pilotas, privalome jį pasikviesti pas save“. Jei tavo kišenės nėra pilnos pinigų, niekas į tave nekreipia dėmesio“, – pasakojo S. Birdas.

„Žvelgiant į ateitį, „Formulei-1“ reikia jaunų pilotų. Juk dar po kelių metų iš čempionato galbūt pasitrauks Fernando Alonso, Jensonas Buttonas, Lewisas Hamiltonas, Nico Rosbergas. Kas juos pakeis? Komandos išleidžia tiek daug pinigų, kad iškovotų daugiau taškų ir būtų turtingesnės. Tai užburtas ratas, kuriame labiausiai kenčia mažesnės komandos. Tad joms nebelieka kitos išeities, kaip pasirašyti sutartis su pilotais, kurie gali sumokėti 15-20 milijonų eurų“, - teigė Samas.

„Yra daug pilotų, kurie turėjo potencialo tapti gerais F-1 lenktynininkais, tačiau dėl finansinių priežasčių taip ir negavo progos pademonstruoti savo sugebėjimų. Gaila, jog situacija yra tokia. Tokia dabar ta „Formulė-1“ ir artimiausiu metu ji tikrai nepasikeis.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.