Jis greičiu pranoko komandos draugą Lewisą Hamiltoną ir „Ferrari“ atstovą Sebastianą Vettelį.

Minėtasis L. Hamiltonas buvo greičiausias pirmoje bei antroje kvalifikacijos dalyse ir atrodė, kad iškovos dar vieną „pole“ poziciją.

Bet britą važiavimų pabaigoje greičiu pranoko V. Bottas. L. Hamiltonas paskutiniuoju bandymu dar bandė pagerinti rezultatą, bet prarado daug laiko antrame trasos sektoriuje ir nuo suomio atsiliko vos 0,023 sek.

S. Vettelis, komandai radijo ryšiu sakęs, jog važiavimų pabaigoje truputi persistengė, nuo kvalifikacijos nugalėtojo atsiliko beveik puse sekundės ir tenkinosi iškovota trečia startine vieta.

Tarp dviejų „Ferrari“ pilotų įsiterpė „Red Bull“ atstovas Danielis Ricciardo. Australas, penktoje vietoje likusį Kimį Raikkoneną aplenkė vos 0,022 sek.

Šios dienos treniruotėse geriausią rezultatą užfiksavęs Maxas Verstappenas kvalifikacijoje liko šeštas.

Antroje kvalifikacijoje iš eilės į greičiausiųjų dešimtuką prasibrovė „Renault“ atstovas Nico Hulkenbergas.

Septintą startinę poziciją iškovojęs vokietis paskutinėje važiavimų dalyje aplenkė Felipę Massą, Romainą Grosjeaną ir komandos draugą Jolyoną Palmerį.

Už F-1 bolido vairo šį savaitgalį vėl sėdęs Pascalis Wehrleinas Bahreino GP kvalifikacijoje iškovojo tryliktą startinę poziciją.

Techniniai gedimai toliau persekioja „McLaren“ lenktynininką Fernando Alonso. Ispanas pateko į antrą kvalifikacijos dalį, bet vėliau taip ir nepasirodė trasoje dėl sugedusios „Honda“ jėgainės.

Penktadienį dviejose laisvose treniruotėse tempą diktavo „Ferrari“ žvaigždė Sebastianas Vettelis. 29 metų vokietis pasiekė geriausią vieno rato laiką, o jo pagrindinis konkurentas Lewisas Hamiltonas su „Mercedes“ liko penktas.

Pasaulio čempionate po dviejų etapų lenktynininkų įskaitoje S. Vettelis ir L. Hamiltonas dalijasi pirmąsias dvi vietas. Abu turi po 43 taškus. Bahreino trasoje greičiausiai ratą yra įveikęs legendinis Michaelis Schumacheris. 2004 metais jis užfiksavo rekordinį laiką 1 min. 30,252 sek.