„Dabartiniai „Formulės-1“ akcininkai yra tokioje padėtyje, kad labai greitai turės atsisveikinti su jų turimais vertybiniais popieriais. Susidomėjimas jomis yra labai didelis. Aš pasakyčiau, kad dabar yra net trys pusės, kurios pretenduoja į šias akcijas. Tad pasikeitimų galime sulaukti dar šiais metais“.

Kalbos apie tai, jog „CVC Capital Partners“ investicinis fondas, kuriam priklauso 35,5 proc. F-1 čempionato akcijų, planuoja parduoti turimas akcijas, sklando jau seniai. Praėjusią vasarą pasirodė informacija, kad tokiu sandoriu labai domisi amerikiečių „RSE Ventures“, priklausantis milijardieriui Stevenui Rossui kartu su Kataro fondu „Qatar Sports Investments“. Dar anksčiau B. Ecclestone'as S. Rossą įvardijo kaip vieną iš rimčiausių pretendentų į naujus F-1 savininkus.

Minėtame forume taip pat vyko diskusija apie „Formulės-1“ ateitį.

Tarp jo dalyvių buvo atlikta apklausa: kokią problemą reikia laikyti pačia rimčiausia „Formulės-1“ čempionate – išlaidų mažinimą, žiūrimumo padidinimą ar būtinybę surasti lankstesnį priėjimą prie jaunosios šio sporto gerbėjų auditorijos?

Nuomonės išsiskyrė, bet didžiausia apklaustųjų dalis (45,1 proc.) mano, kad svarbiausia dabar yra jaunosios auditorijos pritraukimas – tai pirmaeilis uždavinys, reikalaujantis labai greito sprendimo.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.