– Kaip jūs vertinate naująjį Techninį reglamentą?

– Man nelabai patinka, kuomet labai daug dėmesio yra skiriama bolidų aerodinamikai. Mes turime būti nusiteikę pozityviai, kadangi mašinos su plačiomis padangomis labai gerai atrodo. Manau, kad „Formulei-1“ tai bus į naudą. Permainos reikalingos, mes turime padaryti bolidus patrauklesniais.

Tikiuosi, kad mes pamatysime įdomiais lenktynes. Sirgaliai kritikuoja variklių garsą. „Libety Media“ su jos naujo sporto direktoriumi Rossu Brawnu turi dirbti „Formulės-1“ ateičiai. Aš suprantu, kad žiūrovams neužtenka praėjusios kartos variklių garso – būtent dėl garso man nepatiko dabartiniai hibridiniai jėgos agregatai.

– Ar galima būtų laikyti Carlosą Sainzą vienu iš geresnių variantų „Renault“ komandai?

– Dar prieš keletą mėnesių aš patariau „Ferrari“ su juo pasirašyti kontraktą. Man patinka, kaip lenktyniauja Carlosas. Dabar kol kas niekas negalvoja apie komandų sudėtį kitam sezonui, bet aš ispaną laikau vienu iš geriausių. Juo domisi daugelis komandų.

– Ką jūs manote apie „Mercedes“ ir Valtteri Botto kontraktą?

– Valtteri gavo puikų šansą. „Mercedes“ ekipoje niekada nebuvo piloto „numeris vienas“ ir „numeris du “, todėl pažiūrėsime, kokių rezultatų pasieks kiekvienas iš jų. Aplenkti Lewisą bus be galo sunku, nes jis puikiai pažįsta komandą, bet Valtteri tokį šansą turi.

– Už kokią komandą jūs pastatysite šį sezoną?

– Aš pusę sumos pastatyčiau už „Mercedes“, o likusią pusę – už „Red Bull“.

– O ko jūs laukiate iš „Ferrari“ šiame sezone?

– Paprastai „Ferrari“ nebūna tarp lyderių keičiantis reglamentui, bet laikui bėgant jie pasiekia aukštų rezultatų.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.