Vokietijos rinktinės pranašumas šiose rungtynėse nekėlė jokių abejonių. J. Lowo auklėtiniai dominavo nuo pirmos iki paskutinės mačo minutės ir patvirtino savo, kaip vienų iš čempionato favoritų, statusą.

Jau 8-ąją mačo minutę krenta pirmasis įvartis. Tolimu smūgiu pasižymi Jerome'as Boatengas – jo spirtą kamuolį koja paliečia slovakų gynėjas, kamuolys pakeičia skriejimo kryptį ir suspurda Slovakijos rinktinės vartuose. Tai – pirmasis gynėjo įvartis vilkint Vokietijos rinktinės marškinėlius, nors J. Boatengas nacionalinei komandai atstovauja nuo 2009-ųjų ir yra sužaidęs 63 oficialias rungtynes.

Netrukus rungtynėms teisėjaujantis arbitras iš Lenkijos Szymonas Marciniakas baudos aikštelėje fiksuoja Martino Škrtelo pražangą prieš Mario Gomezą ir skiria 11 m baudinį, tačiau jo į slovakų vartus realizuoti nesugeba Mesutas Ozilas – vartininkas sužaidžia patikimai.

43 min. vokiečių pranašumas padvigubėja. Slovakai nepasinaudoja proga įmušti iš kelių metrų atstumo (smūgį atremia Manuelis Neueris), o į jų vartus netrukus kamuolį nukreipia Mario Gomezas.

Įpusėjus antrajam kėliniui slovakų situacija dar labiau komplikuojasi. Trečiąjį vokiečių įvartį iš kelių metrų atstumo muša vartininką tarsi sušaudęs Julianas Draxleris.

Kad rungtynės jau baigtos, aišku tampa likus žaisti dar daugiau nei 15 minučių. Vokiečių treneris į aikštelę meta veteranus Bastianą Schweinsteigerį ir Lukasą Podolskį, o slovakų strategas leidžia į aikštelę išbėgti iki tol Europos čempionate dar nežaidusiems futbolininkams.

Slovakijos pasirodymas šiame čempionate baigtas. Pirmajame B grupės etape slovakai 1:2 nusileido Velso futbolininkams, 2:1 nugalėjo rusus, 0:0 sužaidė su Anglija ir finišavo trečioje pozicijoje.

Tuo metu vokiečiai tęsia rungtynių be praleisto įvarčio seriją. Tai jau ketvirtasis mačas paeiliui, kuriame Manueliui Neueriui pavyksta išsaugoti savo vartus visiškai sausus. Grupės varžybose vokiečiai 2:0 įveikė Ukrainą, 0:0 sužaidė su Lenkija ir 1:0 pranoko Šiaurės Airiją.

Ketvirtfinalyje Vokietijos rinktinė susirems su Italijos ir Ispanijos aštuntfinalio poros laimėtojais. Šios dvi komandos tarpusavyje kausis pirmadienio vakarą

Vokietija – Slovakija 3:0 (2:0).

8' J. Boatengas;
43' M. Gomezas;
63' J. Draxleris.

Vokietijos rinktinės sudėtis:
Manuelis Neueris, Jonas Hectoras, Matsas Hummelsas, Sami Khedira (Bastianas Schweinsteigeris '76), Mesutas Ozilas, Julianas Draxleris (Lukašas Podolskis '72), Thomas Mulleris, Jerome'as Boatengas (Benediktas Howedesas '72), Toni Kroosas, Joshua Kimmichas, Mario Gomezas,

Slovakijos rinktinės sudėtis:
Matušas Kozačikas, Peteris Pekarikas, Martinas Škrtelis, Janas Durica, Norbertas Gyomberas (Kornelas Salata '84), Vladimiras Weissas (Janas Greguša '46), Patrickas Hrošovskis, Milanas Škriniaras, Jurajus Kucka, Michalas Durišas (Stanislavas Šestakas '63).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)